ЖИТТЯ

Яка ситуація у Київській області: 2 квітня, 19:00

На території України тривають бойові дії. Яка зараз ситуація у Київській області?

Оперативну ситуацію у Київській області повідомляє Інформатор, посилаючись на сайт КОДА. 2 квітня станом на 19:00 вона така:

Білоцерківський район. Територія району перебуває під контролем Білоцерківської військової адміністрації. День минув спокійно. Обстрілів не зафіксовано. Комунальні служби працюють в посиленому режимі, перебоїв з постачанням електроенергії, газу та води немає. Розпочато весняно-польові роботи. Завершено підживлення озимих культур, закриття вологи. Проводиться внесення комплексних добрив.

Бориспільський район. Територій, захоплених іноземними військами або іншими військовими формуваннями, немає. У районі об’єкти критичної інфраструктури працюють у звичному режимі, ситуація стабільна. Ситуація у Бориспільській, Переяславській, Яготинській, Вороньківській, Гірській, Дівичківській, Золочівській, Пристоличній, Студениківській, Ташанській, Циблівській ТГ  контрольована. Сили оборони – у підвищеній боєготовності.

Броварський район. Територія перебуває повністю під контролем Броварської районної військової адміністрації. У результаті бойових дій в окремих населених пунктах завдано значних ушкоджень інфраструктурі та житловому фонду. Внаслідок ворожих обстрілів є багато пошкоджених будинків. Проблемним питанням на сьогодні є замінування окремих територій району, де проводилися бойові дії. Зокрема це території Великодимерської, Калитянської та Баришівської територіальних громад. На сьогодні частково відновлене електропостачання в селі Рудницьке та селах Велика Димерка, Шевченкове і Зоря.

Ситуація у Березанській, Броварській, Згурівській та Зазимській громадах без змін, контрольована. Об’єкти критичної інфраструктури працюють у звичному режимі.

Бучанський район. Ситуація контрольована, але в більшості громад напружена:

  • Макарівська ТГ – зв’язку, води, газу та електрики немає.
  • Бородянська ТГ – зв’язку немає, зруйновано інфраструктуру.
  • Немішаєвська ТГ – інфраструктура зруйнована, зв’язку практично немає.
  • Бучанська ТГ – інфраструктуру зруйновано.
  • Гостомельська ТГ – інфраструктуру зруйновано.
  • Ірпінська ТГ – ЗСУ контролює Ірпінь. Інфраструктура зруйнована.
  • Дмитрівська ТГ – частково немає світла.
  • Білогородська, Пісківська, Борщагівська, Вишнівська та Коцюбинська ТГ – в штатному режимі.

Поступово окуповані громади району переходять під контроль ЗСУ. Формуються гуманітарні вантажі з продуктами, медикаментами. Охочі зі звільнених селищ та сіл евакуюються самотужки.

Вишгородський район. Ситуація залишається напруженою, але контрольованою. У Вишгородській, Петрівській та Пірнівській ТГ без змін, населенню надається необхідна допомога, здійснюється патрулювання вулиц. Триває робота з укріплення обороноздатності району. В Іванківській, Димерській та Поліській ТГ гуманітарна катастрофа, немає зв’язку, електропостачання, продуктів харчування та ліків. Опрацьовуються заходи щодо нормалізації ситуації в громадах, відновлення інфраструктури. Триває завезення продуктів харчування і ліків. Славутич має потребу в продуктах харчування, пальному та медикаментах.

Обухівський район. Вся територія перебуває під контролем Обухівської районної військової адміністрації. Магазини й аптеки працюють з урахуванням обмежень комендантського часу, недостатньо потрібного асортименту лікувальних препаратів. Об’єкти критичної інфраструктури – під охороною.

Фастівський район. Вся територія перебуває під контролем Фастівської районної військової адміністрації. Всі об’єкти критичної інфраструктури на території громад району працюють у звичайному режимі. Ситуація стабільна, контрольована. У 9 громадах Фастівського району проводиться дистанційне навчання. Фастівська міська територіальна громада приймає біженців та надає допомогу в розміщенні їх. Підприємства агропромислового комплексу проводять весняно-польові роботи.

Також варто знати:

  • На території Київської області запроваджується комендантська година з 21:00 2 квітня до 06:00 3 квітня. Виняток – населені пункти Броварського, Вишгородського та Бучанського районів, де комендантська година діятиме з 21:00 2 квітня до 6:00 5 квітня.
  • Серед військовослужбовців збройних сил російської федерації поширюються панічні настрої через радіаційне опромінення особового складу підрозділів, що базувалися в Чорнобильській зоні.
  • Триває так звана “евакуація” цивільного автотранспорту, викраденого росіянами в Гостомелі, Ірпіні, Бучі та Іванкові. Крім того, мародери російських окупаційних військ перед перекиданням на інші напрямки намагаються відправити родичам награбоване майно з території Білорусі службою експрес-доставки СДЕК.
  • Найбільш небезпечні напрямки – північ Вишгородського та Бучанського районів.

Нагадуємо, що на Переяславщині поліцейські виявили драгдилера. В нього був пакет, у якому зберігалося пів кілограма канабісу.

Нагору