ЖИТТЯ

Погода на 4 квітня: у Переяславі вигляне сонце, але буде прохолодно

Наступна доба в Переяславі буде прохолодною. Максимальна температура – 6 градусів.

У понеділок, 4 квітня, у Переяславі протягом дня буде переважно хмарно, але сонце вигляне вдень та ввечері. Дощ може піти опівночі. Опади – 0,7 мм. Найхолодніше буде о 6:00 – 0 градусів. Вдень та вночі буде трохи тепліше – 6 градусів з позначкою плюс. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Швидкість вітру – 7-10 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 40 та 83 відсотками протягом доби. Тривалість дня 4 квітня – 13 годин 5 хвилин. Завтра день стане на три хвилини довшим, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 6:24, а захід – о 19:30.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1990 році – 21,9 градуса тепла, а найнижчу в 1931-му – 6,4 градуса морозу.

Народні прикмети:

4 квітня вшановують пам’ять священномученика Василя Анкірського. У народі святого називали Василем Теплим. На підтвердження теплої весняної погоди, у народі склалось багато приказок, наприклад: “Опівдні бурульки пускають у сніг сльози пекучі”. На Василя зазвичай сонце завжди починає яскраво гріти, з дахів крапотить.

Нагору