ЖИТТЯ

Світ і кіт збирають гроші для України, рашисти панікують: що позитивного було цього тижня

Автор фрази про “русский военный корабль” повернувся додому з полону, кіт Степан із Харкова зібрав 10 тисяч доларів на допомогу тваринам в Україні. Які ще позитивні новини були цього тижня?

24 лютого в Україні оголосили воєнний стан, на території нашої країни тривають бойові дії. Однак серед страшних подій є багато перемог нашого народу. Їх просто слід помічати. Інформатор згадав кілька найпозитивніших новин тижня, що минає.

У Великій Британії на концерті для України зібрали 16 мільйонів доларів

У Великій Британії на благодійному концерті за участю світових поп-зірок зібрали 16 мільйонів доларів. Ці кошти спрямують на гуманітарну підтримку українців. Квитки на концерт купили близько 8 тисяч людей, а мільйони переглянули трансляцію на ITV. На концерті виступили Том Оделл, Ед Ширан, Каміла Кабейо, рок-гурт Snow Patrol та інші.

Автор фрази про “русский военный корабль” повернувся додому з полону

Російський військовий корабель пішов у відомому напрямку, а автор цього гасла повернувся до рідного дому. Прикордонника Романа Грибова звільнили з полону. Про це повідомив голова Черкаської ОДА Ігор Табурець. Грибову вручили відзнаку “За заслуги” перед містом Черкаси.

Кіт Степан із Харкова зібрав 10 тисяч доларів на допомогу тваринам в Україні

Кіт Степан з Харкова, який став зіркою інтернету, зібрав 10 тисяч доларів. Таким чином він вирішив допомогти тваринам, які перебувають у тяжкій ситуації через війну росії проти України. Про це йдеться на Instagram-сторінці кота Степана, який змушений був виїхати з України до Франції через російську агресію. Гроші переведуть зоозахисним організаціям в Україні та Миколаївський зоопарк.

Гурту Kalush дозволили поїхати до Італії на “Євробачення-2022”

Гурт Kalush Orchestra таки поїде до Італії на “Євробачення-2022”. Учасникам оформили відповідні документи. Цього року конкурс розпочнеться 10 травня. Він пройде в італійському Турині.

Серед рашистів зростає невдоволення вищим командуванням рф

Серед російських окупантів зростає невдоволення вищим командуванням рф, а також назрівають бунти. Багато солдатів – на межі божевілля через те, що кожен день їм доводиться відправляти на “велику землю” колони вантажівок із трупами. Так, на нових перехопленнях СБУ чути, як російський загарбник, що стоїть під Києвом, не приховує свого роздратування: “Не то, что себя жалко. Пацанов жалко и их родителей, когда ты каждый день видишь УРАЛы с 200-ми. Каждый день по 30 УРАЛов уезжает отсюда и всем пох*й”, – заявив рашист. Він каже, що злий на путіна, який обіцяв їм тріумфальну ходу, а втягнув у затяжну війну, де їм не перемогти.

“Уже больше месяца мы здесь еб*мся…, а они взять её (Украину) не могут. Путин… конченый человек. Здесь уже миллионы людей погибли”, – скаржиться окупант.

“Зупинимо війну”: футболісти “Динамо” проведуть серію благодійних матчів із топ-клубами Європи

Гравці київського “Динамо” проведуть серію благодійних матчів під гаслом: “Матч за Мир! Зупинимо війну!”. Таким чином вони хочуть показати всьому світу, що український народ прагне свободи, захищаючи свою країну у війні з російським агресором та окупантом. Усі товариські матчі “Динамо” покажуть в ефірі українських та європейських телеканалів. До проєкту також залучать зірок українського мистецтва, які підтримають благодійну місію футбольного клубу.

З квітня до червня футболісти “Динамо” зіграють із такими командами:

  • “Боруссія” (Дортмунд, Німеччина),
  • “Парі Сен-Жермен” (Париж, Франція),
  • “Стяуа” (Бухарест, Румунія)
  • “Легія” (Варшава, Польща),
  • “Барселона” (Іспанія),
  • “Мілан” (Італія),
  • “Бенфіка” (Лісабон, Португалія),
  • “Аякс” (Амстердам, Нідерланди),
  • “Спортінг” (Лісабон, Португалія),
  • “Базель” (Швейцарія).

Українська режисерка Дарія Онищенко здобула Премію Федеріко Фелліні за фільм “Забуті”

Увечері 29 березня у Театрі Петруцеллі італійського міста Барі у рамках Міжнародного кінофестивалю Bif&st Bari International Film Festival українські кінематографісти отримали Премію Федеріко Фелліні. Нагороду здобула режисерка Дарія Онищенко, що представляла на фестивалі свою стрічку Забуті/The Forgotten.

“Цей Приз для всієї нашої кіноспільноти: для всіх, хто всі ці роки нашої Незалежності створював та створює українське кіно! Цей приз для кожного члена знімальної групи: для хлопців по кейтерингу так само як і для механіків камери, для реквізиторів та гримерів, так само як для операторів, акторів, продюсерів, режисерів, звуковиків, для всіх, бо зараз ми всі разом виборюємо нашу свободу і нашу країну!”, – заявила Онищенко.

Після нагородження Дарія звернулася до аудиторії фестивалю із закликом до європейських країн продовжувати запровадження більш жорстких санкцій, бойкотувати російську продукцію та не підтримувати російський туризм.

Події фільму розгортаються під час війни на Донбасі: тридцятирічна вчителька української мови Ніна, що мешкає в окупованому Луганську, ризикуючи власним життям, рятує сімнадцятирічного хлопця Андрія. Коли чоловік Ніни, дрібний контрабандист Юрій, змушений терміново залишити територію ЛНР та переїхати до України, Ніна вже не знає, чи хоче цього. Фільм створено кінокомпаніями Directory Films (Україна) та Lehmann Sisters (Швейцарія) за підтримки Міністерства культури України та Федерального управління культури Швейцарії.

Нагадаємо, що у Переяславі в супермаркетах АТБ збирають гуманітарну допомогу для тероборони. Детальніше про це – за посиланням. 

Нагору