ЖИТТЯ

У Переяславі на пам’ятнику “возз’єднання” з росією написали назви міст, які найбільше постраждали у війні

У Переяславі на пам’ятнику до 300-річчя “возз’єднання” України з росією з’явились написи. Активісти написали назви міст, які знищували окупанти.

Сьогодні, 4 квітня, на центральній площі Переяслава Андрій Козій з місцевими активістами на пам’ятнику до 300-річчя “возз’єднання” України з росією білою фарбою написали слова “Буча”, “Маріуполь”, Чернігів”, “Ірпінь” та “Харків”. Це – назви міст нашої країни, які найбільше постраждали від російських загарбників. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на допис на Facebook-сторінці Андрія Козія.

Автор відео, на якому видно, як роблять написи, коментує це так:

– Скільки це горе ще буде стояти в нашому місті? Я гадаю, для загиблих це ніяк була не дружба. А пам’ятник не можна назвати “дружбою народів”, адже це знущання над нами і нашою пам’яттю. А написи присвячуються усім, хто невинно вбитий у цій війні.

Доля цього горе-пам’ятника востаннє вирішувалась на громадських слуханнях 22 лютого. Обговорення були жвавими та емоційними. У підсумку із 172 присутніх в залі, які мали право голосу, 130 проголосували за те, що пам’ятник потрібно прибрати. Далі – справа за місцевими депутатами.

Нагадаємо, що Володимир Зеленський розкритикував ініціативу змінити Гімн України. Що він сказав з цього приводу, дізнавайтесь тут.

Нагору