Переяслав Перейти на сайт

Яка ситуація у Київській області: 4 квітня, 11:00

На території України тривають бойові дії. Яка зараз ситуація у Київській області?

Оперативну ситуацію у Київській області повідомляє Інформатор, посилаючись на сайт КОДА. 4 квітня станом на 11:00 вона така:

В Обухівському, Бориспільському, Білоцерківському, Фастівському районах ситуація контрольована. Ніч минула спокійно. Декілька разів лунали сигнали повітряної тривоги. Надзвичайних подій не зафіксовано. Триває постійна робота з прийому, зберігання та направлення гуманітарних вантажів. Освітній процес здійснюється дистанційно. Підприємства агропромислового комплексу проводять весняно-польові роботи. Сили оборони – в підвищеній боєготовності. У місті Васильків Обухівського району зафіксовано обстріл. Інформація щодо руйнувань та постраждалих уточнюється.

Бучанський район. Вся територія під контролем районної військової адміністрації. У громадах, що перебували під російською окупацією, проводяться роботи з розмінування, відновлення критичної інфраструктури – газопостачання, електропостачання, зв’язку, направляється гуманітарна допомога. Також правоохоронні органи фіксують злочини, що були заподіяні окупантами мирному населенню. Встановлено посилену комендантську годину. Постраждалому населенню надається необхідна медична допомога.

Броварський район. Ніч з 3 на 4 квітня минула спокійно. Територія під повним контролем Броварської районної військової адміністрації. В окремих населених пунктах територіальних громад внаслідок проведення бойових дій завдано значних ушкоджень інфраструктурі та житловому фонду. Зафіксовано багато пошкоджених будинків.

Проблемним питанням є замінування окремих територій району, де проводилися бойові дії. Зокрема це території Великодимерської, Калитянської та Баришівської територіальних громад. Фахівці служби ДСНС району проводять необхідні заходи з розмінування територій. Частково відновлене електропостачання в селі Рудницьке Баришівської громади та селах Велика Димерка, Шевченкове та Зоря. Комісія Боярського ЛВУМГ спільно із саперами ДСНС в ГРС Залісся провела оцінку пошкодження магістрального газопроводу “Дашава – Київ – Брянськ”, що проходить через с. Залісся. Після проведення ряду ремонтних робіт буде відновлено газопостачання до населених пунктів. Внаслідок бойових дій поки що залишаються без газопостачання деякі населені пункти Великодимерської та Калитянської громад. У Калитянській ТГ триває робота з відновлення інфраструктурних об’єктів та житлових будинків.

Ситуація в Березанській, Броварській, Згурівській та Зазимській сільській громадах без змін, контрольована. Об’єкти критичної інфраструктури працюють у звичному режимі. Послуги населенню надаються в повному обсязі. Збоїв у роботі об’єктів критичної інфраструктури немає. Випадків пошкодження житлових будинків не зафіксовано.

У цих громадах освітній процес здійснюється за дистанційною формою навчання. Охоплено майже 16 тисяч здобувачів освіти, серед них є внутрішньо переміщені діти. Відсьогодні навчання відновлюється в Калинівській та Калитянській громадах. У Великодимерській територіальній громаді планується розпочати навчання за дистанційною формою з 11 квітня.

Вишгородський район. Ситуація в районі залишається напруженою, але контрольованою. Триває робота з укріплення обороноздатності району. В Іванківській, Димерській та Поліській ТГ гуманітарна катастрофа, немає зв’язку, електропостачання, продуктів харчування та медикаментів. Здійснюються заходи щодо нормалізації ситуації в громадах, відновлення інфраструктури. Триває завезення гуманітарної допомоги. У Славутичі є потреба в продуктах харчування, пальному та медикаментах.

Також варто знати:

Нагадаємо, що у Переяславі збирають допомогу нашим військовикам. Що потрібне 4 квітня, дізнавайтесь тут.