ЖИТТЯ

На Переяславщину надійшла гуманітарна допомога з Італії: її збирала українка

Українка збирала гуманітарну допомогу в Італії. Її привезли в село на Переяславщині.

У Студеники (Студениківська ТГ) прибула гуманітарна допомога з Італії. Її зібрала киянка Анна Михайленко, яка тривалий час живе в Італії. У отриманому вантажі – предмети гігієни, продукти, дитяче харчування, одяг, взуття, іграшки. Допомогу, яка надійшла, відправлять до Києва та міст і сіл Київщини, які найбільше постраждали від війни. Частина вантажу залишиться в Студениках, її залежно від потреб надаватимуть вимушеним переселенцям. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на Facebook-сторінку Студениківської громади.

Анна Михайленко розпочала збирати гуманітарну допомогу в Італії для співвітчизників з перших днів війни. Усе почалося з оголошення про збір допомоги просто на своєму будинку. Італійці відгукнулися відразу. “Сусіди, знайомі і незнайомі люди несли все, що може знадобитися далекій Україні під час військового протистояння. Також Анна звернулася до директора школи, де навчається її син, тому до формування гуманітарної допомоги долучилися і школярі”, – зазначила Наталя, координаторка прийому допомоги в Студениківській громаді та подруга Анни Михайленко.

“Навряд чи хтось із тих, хто збирав такі необхідні людям речі, бував в Україні. Але ми відчуваємо їхню енергію і повагу до українців. Тому я, дозвольте помріяти, запрошу наших далеких італійських друзів до нас у гості, щоб разом відсвяткувати Перемогу”, – сказала голова Студениківської ТГ Марія Лях.

Нагадаємо, що Єлизавета Волошин із Переяслава, перебуваючи у польському місті Познань, активно займається допомогою нашим військовикам. Вона разом з іншими дівчатами виконує українські пісні та збирає гроші на потреби ЗСУ.

Нагору