ЖИТТЯ

На стадіоні в Переяславі Назар Олійник проводить безкоштовні тренування з боксу

Активіст Назар Олійник проводить безкоштовні тренування з боксу. Займаються як діти, так і дорослі.

Назар Олійник – спортсмен, волонтер і активіст із Переяслава. У воєнний час він допомагає літнім людям отримати ліки та харчування, а також майже щодня проводить спортивні тренування для всіх охочих. На міському стадіоні ім. В. Лобановського збираються як дорослі, так і діти. Інформатор знає, як проходять заняття.

Тренування проходять шість разів на тиждень. Спортсмени збиралися, навіть коли були легкі дощі. У будні заняття зазвичай починаються о 14:30, а у вихідні – об 11:00. Тривають півтори години. Про зміну часу або скасування тренування Назар повідомляє на своїй сторінці в Instagram.

– Це тренування з боксу з елементами фізкультури. Вчимо техніку, правильну постановку ударів і додаємо до цього певні фізичні навантаження. Для тих, хто не має досвіду, даю простіші завдання. Є один хлопчик, який взагалі нічого не вмів, але після десятого заняття в нього вже був результат, якого, наприклад, я зміг досягти лише через пів року, – розповідає Назар Олійник.

Весь необхідний для занять інвентар Олійник зібрав самостійно. Небайдужі переяславці надсилають йому кошти. Якщо ви бажаєте підтримати активіста фінансово, гроші можете перерахувати на картку – 5375 4141 3092 9556.

Про мотивацію проводити подібні тренування під час війни Назар говорить так:

– За останній час я набрав 78 кілограмів, а маю боксувати в категорії до 70 кілограмів. Потрібно скидати вагу. Самому тренуватися не хотілося, тому почав запрошувати людей. Покликав спочатку декількох осіб, а потім зрозумів, що було б круто зібрати більше. До прикладу, діти зараз сидять вдома й нічим не займаються, але їм потрібно рухатися і проявляти активність.

Дітям зараз не вистачає активності

Під час занять спорту обов’язково потрібно пити воду

На тренування приходять понад 20 спортсменів

Займаються як дорослі, так і малюки

Назар Олійник контролює ситуацію

Хто кого?

Дівчата теж повинні вміти постояти за себе

Іноді боротьба нагадує обійми

На тренування приходять тільки ті, хто зацікавлений

У Переяславі активна молодь

Діти швидко засвоюють інформацію

Тренер відповідає ще й за настрій

До бою готові!

Інвентар на місці

З якого ж боку підійти?

Назар приділяє увагу кожному

Спорт – запорука гарного настрою

Можливо, це майбутні чемпіони світу

Відпрацьовування ударів – важлива частина тренування

Здоров’я та хороший настрій

На початку та в кінці тренування потрібно подолати хоча б одне коло

Ось вона – взаємопідтримка

Нагадуємо, що раніше ми розповідали про цікаві татуювання Назара Олійника. Крім того, він брав у лізі кулачних боїв Mahatch.

Юлія Кравченко

Нагору