ЖИТТЯ

Яка ситуація у Київській області: 7 квітня, 10:00

На території України тривають бойові дії. Яка зараз ситуація у Київській області?

Оперативну ситуацію у Київській області повідомляє Інформатор, посилаючись на сайт КОДА. 7 квітня станом на 10:00 вона така:

Обухівський, Бориспільський, Білоцерківський, Фастівський райони. Надзвичайних подій не зафіксовано. Триває постійна робота з прийому, зберігання та направлення гуманітарних вантажів. Підприємства агропромислового комплексу проводять весняно-польові роботи. Об’єкти критичної інфраструктури працюють у звичному режимі.

Бучанський район. У громадах, які перебували під окупацією, проводиться розмінування, відновлення газо-, електропостачання, зв’язку, завозиться гуманітарна допомога. Також правоохоронні органи проводять фіксацію злочинів, які були заподіяні окупантами до мирного населення. Постраждалому населенню надається необхідна медична допомога.

  • Макарівська ТГ – води та газу немає, електрика та зв’язок частково відновлені.
  • Бородянська ТГ – зв’язку немає, зруйновано інфраструктуру.
  • Немішаєвська ТГ – інфраструктура зруйнована, зв’язку практично немає.
  • Бучанська, Гостомельська, Ірпінська ТГ – інфраструктура зруйнована, зв’язок частково є.
  • Дмитрівська ТГ – частково немає світла. Зв’язок частково є.
  • Білогородська, Пісківська, Борщагівська, Вишнівська, Коцюбинська ТГ – у штатному режимі.
  • Коцюбинська, Вишнева, Борщагівська, Пісківська, Білогородська ТГ – під контролем місцевих органів влади.

На території Гостомельської селищної ради діятиме посилена комендантська година з 6:00 7 квітня до 6:00 14 квітня. Такі тимчасові обмеження необхідні для того, щоб фахівці могли деблокувати об’єкти інфраструктури та зробити їх безпечними для повернення людей.

Броварський район. Ніч із 6 на 7 квітня минула спокійо.

З початку війни ворожі сили увійшли на північні межі Броварського району. Під окупацією опинилися три територіальні громади: Калитянська – села Бервиця, Заворичі, Мокрець; Баришівська – села Рудницьке, Перемога, Лук’янівка; Великодимерська – села Велика Димерка, Бобрик, Богданівка, Вільне, Гайове, Гребельки, Жердова, Залісся, Захарівка, Кулажинці, Михайлівка, Першотравневе, Підлісся, Плоске, Покровське, Світильня, Тарасівка, Шевченкове.

Решта 5 громад району наразі працюють у штатному режимі.

Щодня населених пунктах району проводяться роботи з відновлення електропостачання. Внаслідок бойових дій було пошкоджено магістральний газопровід, внаслідок чого три громади району залишилися без газопостачання (приблизно 21 тисяча абонентів). В районі проводяться роботи з відновлення пошкодженого газопроводу.

Внаслідок бойових дій були пошкоджені та зруйновані 7 переправ через водойми та 3 автомобільні магістральні мости. А також автомобільна магістраль М-01 Київ-Чернігів в населеному пункті Залісся Великодимерської громади.

У чотирьох громадах пошкоджені та зруйновані 152 житлові будинки. Найбільша у Великодимерській громаді – 89. Кожного дня проводяться саперні роботи з розмінування замінованих територій.

З 24 лютого до 5 квітня у Броварському районі були виявлені 69 загиблих. Серед них 18 тіл виявлені в період з 1 до 5 квітня на окупованих територіях.

Вишгородський район. Триває робота з укріплення обороноздатності району. В Іванківській, Димерській та Поліській громадах немає зв’язку, електропостачання. Здійснюються заходи щодо нормалізації ситуації в громадах, відновлення інфраструктури. ТРиває завезення продуктів харчування і ліків. Славутич має потребу в продуктах харчування та пальному.

Також варто знати:

  • Російська федерація продовжує ведення повномасштабної збройної агресії проти нашої держави. Основні зусилля окупанти зосереджують на підготовці до наступальної операції на сході України, метою якої є встановлення повного контролю над територією Донецької і Луганської областей.
  • Ворог продовжує активні дії на Слобожанському, Донецькому, Південнобузькому та Таврійському напрямках.
  • Окупанти продовжують проводити насильницькі дії стосовно цивільного населення на тимчасово зайнятих територіях. Здійснюють примусове вивезення населення міста Маріуполя в тимчасово окуповані райони Донецької області.

Нагадаємо, що на Переяславщину надійшла гуманітарна допомога з Італії. Її збирала українка.

Нагору