ЖИТТЯ

Викрадення таксі, клініка в податковій, графіті: чим жив Переяслав рік тому

Яким був Переяслав цього дня рівно рік тому? Про що ми турбувалися та чому раділи?

Понад місяць триває повномасштабна війна, а ми, здається, вже починаємо забувати, що таке звичайне життя. Те, що було до 24 лютого, видається таким нереальним і простим. Пропонуємо вам згадати, чим жив Переяслав рівно рік тому – 7 квітня 2021-го. Найпростіше це зробити, переглянувши публікації Інформатора за цей день.

У Переяславі пасажир викрав автомобіль таксі: катався він недовго. 6 квітня 2021 року у Переяславі близько 23:20 водій автомобіля таксі Daewoo Lanos забрав двох пасажирів. Близько 23:25 висадив одного біля магазину “Підсінний” та поїхав з іншим на АЗС “КЛО” на Шкільній, щоб заправити автомобіль. Залишивши пасажира в авто, пішов розраховуватися за пальне. Однак коли вийшов із приміщення, то автівки вже не виявив.

Водій вибіг на дорогу та встиг помітити, що його авто їде у напрямку вулиці Грушевського. Він негайно зателефонував власниці машини та повідомив про викрадення. Злодія майже відразу затримала поліція. Відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом). Під час втечі зловмисник пошкодив кілька стовпчиків обабіч дороги на Шкільній.

Приміщення податкової в Переяславі орендували: що там може бути. Київське ТОВ “Медичний центр “Лікарська династія” орендувала триповерхове приміщення податкової у Переяславі. Уповноваженою особою цього ТОВ є переяславець Юрій Клименко, який свого часу був головою Переяслав-Хмельницької РДА. Інформатор спробував дізнатися у нього, що ж буде в цій будівлі. Клименко тоді відмовився коментувати, уточнивши, що триває процес отримання ліцензії, а у зв’язку з епідемією COVID-19 він значно ускладнюється. Тож офіційно обіцяти нічого не може. Однак зазначив, що планувалася у “податковій” приватна лікарня (із широким спектром послуг: від аналізів до операцій).

У Переяславі вибили вікна в будинку та вкрали соковичавлювачку. Рік тому 7 квітня у Переяславі трапилася крадіжка. На вулиці Миру вирвали ворота та розбили вікна до будинку. У домі господарі виявили, що речі не на своїх місцях, а також у ньому викрали соковичавлювачку, дрель, зварювальний апарат, золоте кільце, пристрій для випікання. За гарячими слідами поліцейським вдалося знайти крадія.

Студентка з Переяслава Олеся Бессальнова здобула “золотий дубль” у чемпіонаті України з армспорту. 1-5 квітня 2021 року у місті Полтава відбувся чемпіонат України з армспорту серед молоді. “Золотий дубль” (права та ліва рука) серед спортсменок 2000-2002 р.н. у ваговій категорії 65 кг здобула Олеся Бессальнова, студентка факультету фізичної культури, спорту і здоров’я Університету Григорія Сковороди в Переяславі.

Мистецтво чи вандалізм? Які графіті можна побачити на вулицях Переяслава. Прикладів настінного живопису в Переяславі можна побачити чимало, але не всі вони варті називатися “стріт-артом”. Рік тому ми вирушили вивчати чудернацькі малюнки на будівлях нашого міста. Хтозна, де там мистецтво, а де — вандалізм. Головне пам’ятати, що непривабливі графіті інколи також можуть бути мистецтвом, якщо вони мають підґрунтя та несуть певні сенси.

Пам’ятайте, що скоро ми повернемося до звичного життя. Знову турбуватимемося через дрібниці. Знову радітимемо маленьким перемогам. Разом відбудовуватимемо країну. І ніколи не забудемо того, що проживаємо зараз.

Нагору