ЖИТТЯ

Кінець опалювального сезону, інтерв’ю Тетяни Гич та зірки кіно: чим жив Переяслав рік тому

Яким був Переяслав цього дня рівно рік тому? Про що ми турбувалися та чому раділи?

Майже півтора місяця триває повномасштабна війна, а ми, здається, вже починаємо забувати, що таке звичайне життя. Те, що було до 24 лютого, видається таким нереальним і простим. Пропонуємо вам згадати, чим жив Переяслав рівно рік тому – 8 квітня 2021-го. Найпростіше це зробити, переглянувши публікації Інформатора за цей день.

Як жителі Переяслава ставляться до припинення опалювального сезону: відео. З 1 квітня 2021 року в Переяславі припинили теплопостачання. Це зробили у зв’язку з тим, що в кінці березня протягом трьох діб поспіль середня температура перевищувала 8 градусів тепла. Але згодом погода погіршилася і багато людей скаржилися в соцмережах, що у квартирах стало нестерпно холодно. Тому Інформатор рік тому вийшов на вулиці міста та запитав у переяславців, чи справді раннє відключення опалення було недоречним.

Пожежа на Переяславщині: у сараї загинули поросята та кабан. Торік 8 квітня вночі до оперативно-диспетчерської служби надійшло повідомлення про загоряння сараю в приватному господарстві в селі Пристроми на вулиці Броварська. За попередніми даними, причиною загоряння стало замикання електричного лічильника. Внаслідок пожежі знищено господарську будівлі та загинула домашня худоба: двоє свиноматок, кабан та 13 поросят.

“Ми тут наче під мікроскопом”: Тетяна Гич – про роботу в міськраді Переяслава, лицемірство та критику. 17 грудня 2020 року Тетяну Гич затвердили на посаді керуючої справами виконкому Переяславської міськради. Вона останньою долучилася до керівного складу міської ради. Також 32-річна Тетяна Гич наймолодша серед керівництва, говорить, що молодь – це не майбутнє, а наше теперішнє. Із журналістом Інформатора рік тому вона поспілкувалася про роботу, Вячеслава Саулка та навіть згадала дитинство.

“Виходячи на бій — помри”: акторка Катерина Григоренко — про українське кіно, казуси та навчання. Університетський проєкт “Платформа можливостей” організував онлайн-зустріч із цікавою особистістю. Акторка Катерина Григоренко розповіла про навчання в “театральному”, гонорари та казуси на знімальному майданчику.

Пам’ятайте, що скоро ми повернемося до звичного життя. Знову турбуватимемося через дрібниці. Знову радітимемо маленьким перемогам. Разом відбудовуватимемо країну. І ніколи не забудемо того, що проживаємо зараз.

Нагору