ЖИТТЯ

Яка ситуація у Київській області: 8 квітня, ранок

На території України тривають бойові дії. Яка зараз ситуація у Київській області?

Оперативну ситуацію у Київській області повідомляє Інформатор, посилаючись на сайт КОДА. 8 квітня станом на ранок вона така:

Обухівський, Бориспільський, Білоцерківський, Фастівський райони. Ніч пройшла спокійно. Надзвичайних подій не зафіксовано. Ситуація контрольована. Триває постійна робота з приймання, зберігання та направлення гуманітарних вантажів. Налагоджений освітній процес дистанційно. Підприємства агропромислового комплексу проводять весняно-польові роботи. Об’єкти критичної інфраструктури працюють у звичному режимі, ситуація стабільна. Сили оборони – в підвищеній боєготовності.

Бучанський район. Уся територія району перебуває під контролем районної військової адміністрації. У громадах, що були звільнені від окупації, проводяться роботи з розмінування, відновлення газо- та електропостачання, зв’язку, завозиться гуманітарна допомога. Також правоохоронні органи проводять фіксацію злочинів, які були заподіяні окупантами щодо мирного населення. Постраждалому населенню надається необхідна медична допомога.

  • Макарівська ТГ – води та газу немає, електрика та зв’язок частково відновлені.
  • Бородянська ТГ – зв’язку немає, зруйновано інфраструктуру.
  • Немішаєвська ТГ – інфраструктура зруйнована, зв’язку практично немає.
  • Бучанська, Гостомельська, Ірпінська ТГ – інфраструктура зруйнована, зв’язок частково є.
  • Дмитрівська ТГ – частково немає світла. Зв’язок частково є.
  • Білогородська, Пісківська, Борщагівська, Вишнівська, Коцюбинська ТГ – у штатному режимі.

На території Гостомельської селищної ради діятиме посилена комендантська година з 6:00 7 квітня до 6:00 14 квітня. Такі тимчасові обмеження необхідні для того, щоб фахівці могли деблокувати об’єкти інфраструктури та зробити їх безпечними для повернення людей.

Броварський район. Ніч з 6 на 7 квітня пройшла спокійно. У перші дні війни ворожі сили увійшли на північні межі Броварського району. Під окупацією опинилися Калитянська громада (села Бервиця, Заворичі, Мокрець), Баришівська громада (села Рудницьке, Перемога, Лук’янівка), Великодимерська громада (села Велика Димерка, Бобрик, Богданівка, Вільне, Гайове, Гребельки, Жердова, Залісся, Захарівка, Кулажинці, Михайлівка, Першотравневе, Підлісся, Плоске, Покровське, Світильня, Тарасівка, Шевченкове). Решта 5 громад Броварського району наразі працюють в штатному режимі.

Під час бойових дій в 3-х громадах були пошкоджені лінії електромереж, розподільчі та трансформаторні підстанції. Щодня, відповідно до графіку, в населених пунктах району проводяться роботи з відновлення електропостачання. Також через бойові дії пошкодився магістральний газопровід, внаслідок чого 3 громади району залишилися без газопостачання (приблизно 21000 абонентів). Роботи з відновлення пошкодженого газопроводу проходять щодня. Внаслідок бойових дій були пошкоджені та зруйновані 7 переправ через водойми та 3 автомобільні магістральні мости. А також автомобільна магістраль М-01 Київ-Чернігів, в населеному пункті Залісся Великодимерської громади. У 4-х громадах Броварського району пошкоджено або зруйновано 152 житлових будинки. Найбільша кількість у Великодимерській громаді – 89 будинків. На території району визначені 3 локації знешкодження боєприпасів, що залишилися під час відступу ворожих військ. Кожного дня на території району проводяться саперні роботи з розмінування територій.

Сільськогосподарські підприємства району проводять весняно-польові роботи відповідно до графіку. Крім територій, що були окуповані.

Вишгородський район. Ситуація в районі залишається напруженою, проте контрольованою. Вишгородська, Петрівська та Пірнівска ТГ – без змін, населенню надається необхідна допомога, здійснюється патрулювання вулиць. Продовжується робота з укріплення обороноздатності району. В Іванківській, Димерській та Поліській ТГ відсутній зв‘язок та електропостачання. Здійснюються заходи щодо нормалізації ситуації в громадах та відновлення інфраструктури. Продовжується завезення продуктів харчування та медикаментів. Славутич має потребу в продуктах харчування та пальному.

Також варто знати:

  • Основні зусилля російські загарбники продовжують зосереджувати на захопленні Маріуполя, веденні наступу в районі міста Ізюм, прориві оборони угруповання Об’єднаних сил на Донецькому напрямку. На Південнобузькому напрямку ворог намагається не допустити просування наших військ.
  • Працює спеціальна обласна моніторингова група, що фіксує наслідки агресії росії та знищення цивільної інфраструктури.
  • Продовжуються роботи з розчистки Житомирської траси та зведення тимчасового насипного мосту через р. Ірпінь.
  • За добу працівники ДСНС виїжджали на ліквідацію 19 пожеж. З них 5 – в житловому секторі, 2 – на об’єктах, 8 – трав’яний настил, 2 – сміттєзвалища. Виявлено 69 вибухонебезпечних предметів.

Нагадуємо, що в Переяславі активіст Назар Олійник проводить безкоштовні тренування з боксу. Займаються як діти, так і дорослі.

Нагору