ЖИТТЯ

“Укрпошта” більше не випускатиме марки та конверти з літерами V та Z

Укрпошта більше не випускатиме марки та конверти з літерами V та Z. Компанія працює над створенням нових літерних номіналів.

Поштові марки та конверти з літерним номіналом V – це тариф вартістю 12 грн для пересилання простих листів масою до 50 г по Україні, найпопулярніший серед тарифів в Україні. Марки з номіналом Z – це еквівалент 1 долара для міжнародної доставки листів масою до 50 г. Ці та інші літери “Укрпошта” почала активно використовувати з 2017 року. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на прес-службу компанії.

“Оскільки завдяки старанням росії літери V і Z стали символами нового фашизму та терору,  національний оператор прийняв рішення про припинення виготовлення поштових марок та маркованих конвертів з їх використанням і вже розпочав розробку нових знаків поштової оплати з іншими літерними номіналами”, – йдеться у повідомленні.

Їхня розробка займе деякий час. Повідомляється, що поштові марки та конверти, введені “Укрпоштою” в обіг до 24 лютого, й надалі будуть вважатися дійсними для оплати послуг поштового зв’язку — компанія продовжує їх реалізацію у всіх своїх відділеннях.

Нагадаємо, що гурт “Драбадан” із Переяслава та інші відомі виконавці звучатимуть в супермаркетах України. Де та коли дізнавайтесь тут. 

Нагору