ЖИТТЯ

Хімічна атака, ситуація в Україні та на Бориспільщині: дивіться найсвіжіші новини від Інформатора

Ймовірність хімічної атаки, ситуація в Україні та нашому районі зокрема. Все це – у відео.

Інформатор щоденно відслідковує події, які тривають в Україні. Найактуальніше та найголовніше станом на 12 квітня дивіться у нашому відео. Також можете ознайомитися з відповідним текстом.

Російські окупанти в Маріуполі могли використовувати Зарин. Це фосфорорганічна отруйна речовина нервово-паралітичної дії. Перші ознаки впливу Зарину на людину – виділення з носа, закладеність у грудях та звуження зіниць. Незабаром після цього у жертви ускладнюється дихання, з’являється нудота і посилене слиновиділення. Потім жертва повністю втрачає контроль над функціями організму, її нудить, відбувається мимовільне сечовипускання та дефекація. Ця фаза супроводжується конвульсіями. Зрештою жертва впадає в коматозний стан і задихається у нападі судомних спазмів з подальшою зупинкою серця.

Засновник полку “Азов” Андрій Білецький повідомив, що внаслідок застосування агресорами отруйної речовини у Маріуполі постраждали троє осіб. “Троє людей мають чітко виражені ознаки отруєння бойовими хімічними речовинами, але без катастрофічних наслідків. Навіть зброю масового ураження ці ідіоти не можуть використати повноцінно. Якщо говорити про моральну сторону – то вона нам говорить лише про одне, – про боягузтво росіян”, – наголосив засновник полку “Азов”.

Пентагон не може зараз підтвердити, чи справді рашисти використали хімічну зброю у Маріуполі. Наразі немає можливості отримати додаткові дані, тому інші країни не можуть випустити свій доказ чергового прояву забороненої діяльності рф. США активно співпрацюватиме з Україною і збирається безпосередньо отримати дані від наших захисників, щоб переконатися в достовірності інформації про використання рф хімічної зброї. Коли ситуація проясниться, США зроблять офіційну заяву.

Зі звіту Генштабу на ранок 12 квітня. Ворог намагається завершити перегрупування та переміщення підрозділів до районів зосередження у Бєлгородській та Воронезькій областях російської федерації, а також перебазування авіації повітряно-космічних сил на аеродроми біля східних кордонів України. Посилюються системи протиповітряної оборони в районах населених пунктів Мелітополь та Іловайськ. Ймовірно, в подальшому противник намагатиметься взяти під контроль місто Маріуполь, оволодіти Попасною та вести наступ у напрямку на Курахове для виходу на адміністративні кордони Донецької області.

У Бориспільському районі станом на сьогоднішній ранок ситуація стабільна. Триває переміщення та облаштування сил тероборони на нових рубежах. Підприємства агропромислового комплексу проводять весняно-польові роботи, збираються відомості про потреби сільгоспвиробників.

Загалом же людям поки що не рекомендують повертатися у населені пункти Київщини, які були окупованими. Адже досі триває розмінування території. Фахівці вже знищили понад 11 тисяч вибухонебезпечних предметів. До кінця травня планують очистити основні маршрути та населені пункти. Тож кінець травня – це більш-менш реальна дата, коли люди можуть безпечно повертатися в райони. Про це повідомив голова Київської обласної військової адміністрації Олександр Павлюк.

Нагадаємо, що попередній воєнний випуск від Інформатора ви можете подивитись за посиланням.

Нагору