ВЛАДА

В Україні пропонують заборонити російську музику до припинення агресії рф

В Україні можуть заборонити російську музику на ТБ, радіо, у розважальних закладах та інших громадських місцях, а відсоток української музики збільшити майже на половину. Такий законопроєкт внесли народні депутати.

У Верховній Раді 11 квітня зареєстрували законопроєкт “Про внесення змін до деяких законів України щодо частки пісень державною мовою в музичних радіопрограмах і радіопередачах та заборони відтворення музичної продукції походження держави-агресора”. Метою є рівномірне наповнення ефірів радіостанцій українськими музичними творами та для заборони відтворення музичної продукції походження держави-агресора. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на текст проєкту на сайті ВРУ.

“На період до звільнення всіх окупованих українських територій та припинення агресії з боку Російської Федерації заборонити на території України відтворення аудіовізуальних творів у виконанні громадян і резидентів держави-агресора на радіо, телебаченні, в розважальних закладах, в громадському транспорті (у комунальних та приватних перевізників), закладах освіти, закладах культури та відпочинку, готельного та ресторанного бізнесу, кінотеатрах, громадському просторі тощо”, – йдеться в законопроєкті.

Наразі телерадіоорганізації мають забезпечувати ефір українською музикою щонайменше на 35% від загального обсягу пісень. Законопроєкт, окрім заборони російської музики, також пропонує збільшити відсотковий мінімум українських пісень до 50%.

Нагадуємо, що раніше нардепи хотіли внести зміни до тексту українського гімну. Пізніше Президент Володимир Зеленський розкритикував цю ініціативу.

Нагору