ЖИТТЯ

Порушення на базарі, сім пожеж та крадіжка міді: чим жив Переяслав рік тому

Яким був Переяслав цього дня рівно рік тому? Про що ми турбувалися та чому раділи?

Понад півтора місяця триває повномасштабна війна, а ми, здається, вже починаємо забувати, що таке звичайне життя. Те, що було до 24 лютого, видається таким нереальним і простим. Пропонуємо вам згадати, чим жив Переяслав рівно рік тому – 12 квітня 2021-го. Найпростіше це зробити, переглянувши публікації Інформатора за цей день.

Вячеслав Саулко не дозволяв торгувати одягом на базарі в Переяславі. Торік 11 квітня у Переяславі на вулиці Шкільній на “київському” майданчику активно велися торги одягом та взуттям. Заповнений був практично весь майданчик. Хоча згідно з карантинними вимогами “червоного” рівня, у якому перебував Переяслав, робота непродовольчих ринків заборонялася. Деякі ЗМІ написали, що, за словами однієї з продавчинь, на торгівлю дав дозвіл міський голова. Однак ця інформація не відповідала дійсності. Про це стало відомо наступного дня.

У Переяславі депутати та активісти розчистили берег річки Трубіж. 10 квітня на березі річки Трубіж біля ЦПТО активісти на чолі з міськими депутатами Аліною Литвин та Андрієм Іващенком провели суботник. Зібралося близько тридцяти людей: представники Центру зв’язку та управління ДСНС України, інспектори з благоустрою Михайло Галаган та Олександр Калашник, начальник відділу капбудівництва та ЖКГ Олександр Вітківський, хлопці зі спортивного клубу “Преслав”.

За вихідні на Переяславщині сталося сім пожеж. 10 та 11 квітня минулого року на Переяславщині сталося сім пожеж. Три загоряння ліквідували у Переяславі, інші – в селах колишнього району. На щастя, ніхто з людей у них не постраждав.

Житель Студеників викрав у Переяславі 21 кілограм міді: йому загрожує ув’язнення. У ніч на 31 березня 2021 року невідома особа здійснила крадіжку на подвір’ї у Підварках (мікрорайон Переяслава). Викрала близько 21 кг міді. Працівники поліції встановили зловмисника, ним виявився житель Студеників 1992 р.н. За цією справою відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 (крадіжка). Нею передбачається позбавлення волі строком від 3 до 5 років.

Пам’ятайте, що скоро ми повернемося до звичного життя. Знову турбуватимемося через дрібниці. Знову радітимемо маленьким перемогам. Разом відбудовуватимемо країну. І ніколи не забудемо того, що проживаємо зараз.

Нагору