ЖИТТЯ

“Купи квітку – допоможи армії”: діти з Переяслава зібрали близько 4 тисяч гривень для ЗСУ

Переяславці, продаючи квіти та книги, зібрали майже 4 тисячі гривень. Їх передали на потреби ЗСУ.

Вчора, 14 квітня, діти з Переяслава продавали квіти, книги та вироби із соломи. Зібрали таким чином 3391 гривню, яку передадуть на потреби Збройних Сил України. Про це Інформатор дізнався з Facebook-допису активістки Світлани Шевченко.

Минулого тижня жителька Переяслава Ніна Захарчук запропонувала дітям продавати квіти, а гроші передати на допомогу армії. Вчора, 14 квітня, депутатка міськради Ірина Присіч долучилася до ініціативи з пропозицією продати квіти, які ростуть у неї вдома. Згодом ідею підхопила Ніна Микитенко. Вона розповіла, що її донька Оксана в дитинстві виготовляла картини із соломки. Зараз працює медсестрою в Києві, але хоче, аби її картини прикрашали оселі благодійників і допомогли бійцям. Для цієї акції передала 17 своїх робіт.

У підсумку діти продали кілька десятків квітів, 4 картини і 11 книжок Світлани Шевченко. Фіксованої ціни ні на що не було – благодійники давали хто скільки бажає. Діти вирішили продовжити благодійну акцію у суботу, 16 квітня.

“Дякую Богдані Драгуняк, яка за книжку пожертвувала 500 гривень, а також усім, хто долучився до збору коштів”, – написала Світлана Шевченко.

Нагадуємо, що на сайті міськради опублікували листа від вчительки з Білорусі. Вона підтримує Україну у війні з росією.

Фото з Facebook

Нагору