ЖИТТЯ

Яка ситуація у Київській області: 18 квітня, 12:00

На території України тривають бойові дії. Яка зараз ситуація у Київській області?

Оперативну ситуацію у Київській області повідомляє Інформатор, посилаючись на сайт КОДА. 18 квітня станом на 12:00 вона така:

Білоцерківський, Бориспільський, Обухівський, Фастівський райони. Територій, захоплених російськими військами або іншими військовими формуваннями, немає. Всі об’єкти критичної інфраструктури на території громад району працюють у звичайному режимі. Ситуація стабільна, контрольована. Триває посівна кампанія. Працює додаткова техніка для облаштування лінії оборони районів. Упорядковується діяльність добровольчих формувань.

По інфраструктурі Васильківської територіальної громади (Обухівський район) зранку завдали ракетного удару. Інформація уточнюється.

Броварський район. Ніч з 17 на 18 квітня минула без надзвичайних подій. Щодня в населених пунктах району проводяться роботи з відновлення електропостачання (заміна електроопор, пошкоджених дротів та обладнання). Залишилося відновити електропостачання 632 абонентам.

АТ “Київоблгаз” щодня проводить ремонтні роботи пошкодженого газопроводу та поступового відновлює газопостачання населенню. 17 квітня у Броварському районі послугу розподілу газу подано 100% споживачів (крім с/т Мокрець – 94 об’єкти). Також здійснюється контроль на раніше запущених об’єктах.

Сільськогосподарські підприємства проводяться весняно-польові роботи. У районі відновлені пасажирські перевезення.

Бучанський район. Ситуація контрольована.

  • Макарівська ТГ – відновлюється інженерна інфраструктура, робота лікарні, зв’язок частково відновлено.
  • Бородянська ТГ – зв’язку немає, триває розбирання зруйнованих будинків, поновлення інфраструктури, відновлює роботу лікарня.
  • Немішаєвська ТГ – триває відновлення інфраструктури, зв’язку практично немає.
  • Бучанська ТГ – розмінування та розчищення доріг, завалів, відновлення інфраструктури, роботи медицини, зв’язок частково є.
  • Гостомельська ТГ –  проводиться розмінування, відновлення інфраструктури, медицини, зв’язок частково є.
  • Ірпінська ТГ – місто на 90% розчищене, інфраструктура готова до роботи, очікується заживлення електроенергією, зв’язок частково є.
  • Дмитрівська ТГ – частково немає світла і зв’язку.
  • Вишнівська ТГ – відновлюється освітлення.
  • Білогородська, Пісківська, Борщагівська,  Коцюбинська ТГ –  у штатному режимі. У всіх громадах триває відновлення інфраструктури.

Вишгородський район. Ситуація контрольована. Триває робота з укріплення обороноздатності району. В Іванківській, Димерській та Поліській ТГ частково немає зв’язку та електропостачання. Здійснюються заходи щодо нормалізації ситуації в громадах, завезення гуманітарної допомоги, відновлення інфраструктури. Відновлено електропостачання в смт Іванків та 30 населених пунктах Іванківської громади, в населених пунктах Димерської громади.

Також варто знати:

  • Тривають роботи з розчистки житомирської траси та зведення тимчасових насипних мостів через р. Ірпінь. Біля села Стоянка почав працювати обхідний тимчасовий міст через річку Ірпінь. Одночасно проходять роботи з демонтажу знищеного загарбниками мосту на житомирській трасі.
  • Завершено відновлення переходу з твердим покриттям через річку Ірпінь біля села Демидів. Завершуються роботи з влаштування переправи через річку Таль та дороги з твердим покриттям в селі Рудня-Шпілівська. Розпочали роботи з влаштування переправи з твердим покриттям через річку Терерів в смт Іванків. Здійснюються подготовчі роботи з влаштування мостової переправи через річку Хочева (село Хочева Іванківської ТГ).

Нагадаємо, що вже через тиждень переяславці відзначатимуть одне з найважливіших християнських свят – Великдень. Чи доцільно святкувати під час воєнного стану, розповіли священники з Переяслава. 

Нагору