ГРОШІ

Голова Студениківської громади Марія Лях відмовилася від премії під час воєнного стану

У Студениках протягом деякого часу сільський голова та її заступник не будуть отримувати премії. Таку зміну запропонувала сама голова громади Марія Лях на позачерговій сесії.

Сьогодні, 20 квітня, відбулася позачергова сесія Студениківської сільської ради. За проханням голови громади Марії Лях депутати погодили призупинення виплати премії їй та її заступнику Миколі Гудзю до закінчення дії воєнного стану. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на Facebook-сторінку Студениківської ТГ.

Під час сесії прийняли декілька інших рішень, серед яких – зміни до бюджету та земельні питання, які стосувалися спрощення процесів передачі землі в оренду. Передбачено передачу земель комунальної власності у оренду без аукціону, щоб максимально спростити землекористування та створити умови для надходження до бюджетів громад коштів. Ці заходи принесуть до бюджету громади близько 1 мільйона гривень.

У зв’язку із браком коштів на нагальні потреби у Київській області провели зменшення освітньої субвенції на 10% – це 2 млн 416 тис. грн. Марія Лях наголосила, що зараз не вистачає 800 тисяч гривень для фінансування потреб освіти, тому їх перерозподілять із коштів, які передбачалися для купівлі шкільного автобуса.

Нагадуємо, нещодавно нам розповіли про можливу кібератаку на сайт міськради Переяслава. Що вдалося дізнатися, читайте за посиланням.

Фото з Facebook

Нагору