ЖИТТЯ

Подорожчання проїзду, випилювання набережної, мрії дівчат: чим жив Переяслав рік тому

Яким був Переяслав цього дня рівно рік тому? Про що ми турбувалися та чому раділи?

Понад пів сотні днів триває повномасштабна війна, а ми, здається, вже починаємо забувати, що таке звичайне життя. Те, що було до 24 лютого, видається таким нереальним і простим. Пропонуємо вам згадати, чим жив Переяслав рівно рік тому – 20 квітня 2021-го. Найпростіше це зробити, переглянувши публікації Інформатора за цей день.

“Перевізники хотіли більше”: Вячеслав Саулко – про підвищення тарифів на проїзд у Переяславі. Торік 20 квітня на засіданні виконкому прийняли рішення про підвищення тарифу на проїзд у громадському транспорті Переяслава. Із 1 травня одна поїздка обходилася у 7 гривень (зросло з 5 гривень), а для дітей шкільного віку – 4 гривні.

“З одного боку ми не могли піднімати, бо зараз карантин, зарплати та пенсії не дозволяють повноцінно все сплачувати. Але ми маємо зрозуміти й перевізників. Вони будуть знімати рейси з маршрутів, бо це їм буде просто економічно не вигідно. Я не хотів би, щоб почався бойкот з їхнього боку. До речі, від них пропозиція була набагато більшою: як у інших районах, містах, зокрема, Києві. Ми все-таки пішли їм на поступки, але не на таку суму, яку вони хотіли”, – сказав тоді міський голова Вячеслав Саулко.

Біля Альти в Переяславі задля набережної мають спиляти 70 дерев. На тому ж засіданні виконкому затвердили акти обстеження зелених насаджень. Згідно з ними надали дозвіл на видалення 129 дерев на території Переяславської ТГ. На берегах Альти тоді саме тривала робота над майбутньою набережною. Працівники активно вичищали їх від чагарників та аварійних дерев. Згідно з актом, на Альті мали випиляти один 63-річний клен, одну 41-річну березу та 68 верб, яким по 71 року.

У Переяславі авто отримало пошкодження лобового скла: винних немає. 19 квітня 2021 року в Переяславі на вулиці Ярмарковій під час руху з-під автомобіля вилетів камінець та пошкодив лобове скло автівки Opel, яка рухалася позаду. Винуватців цього не було. Заявник звернувся до поліції для того, щоб отримати страхові виплати.

Конкурс краси TOP FACE PEREIASLAV: про що мріють учасниці. Із 20 до 26 квітня минулого року тривав другий етап онлайн-конкурсу краси TOP FACE PEREIASLAV. 22 учасниць розділили на пари, переможниці з яких у підсумку вийшли до фіналу. Дівчата надіслали по чотири свої різнопланові знімки, а також коротку інформацію, у якій йдеться про хобі, місце роботи чи навчання, вік та мрію.

Пам’ятайте, що скоро ми повернемося до звичного життя. Знову турбуватимемося через дрібниці. Знову радітимемо маленьким перемогам. Разом відбудовуватимемо країну. І ніколи не забудемо того, що проживаємо зараз.

Нагору