ЖИТТЯ

У Переяславі в магазині “ЛотОК” щодня випікають близько двохсот пасок: ділимося рецептом

До Великодня в магазині “ЛотОК” випікають паски. Процес виготовлення дуже цікавий та не надто складний.

У магазині “ЛотОК” в Переяславі до великодніх свят випікають паски з родзинками та цукатами. Їх залюбки купують жителі міста. Інформатор долучився до цього захопливого процесу та покаже вам, як створюють Великодню випічку.

Керівник магазину Євген розповів, що пасочки на Великдень в магазині випікають вже шостий рік: “Кожного року покупці запитують в нас, чи будемо знову випікати паски. Наразі щоденно випікаємо близько двохсот пасок. Виготовляємо з цукатами, родзинками, навіть під замовлення”.

Для приготування двох пасок вам знадобляться такі інгредієнти: 

  • 500 г борошна
  • 15 г сухих дріжджів
  • 200 г цукру
  • 10 г солі
  • 300 г молока
  • 4-5 курячих яєць
  • ваніль
  • 200 г родзинок
  • соняшникова олія

Для глазурі: 

  1. один яєчний білок
  2. 50 г цукрової пудри

Приготування: 

  1. Змішайте сухі інгредієнти.
  2. Яйця та молоко збовтайте окремо.
  3. Після цього сухі інгредієнти додайте в рідкі.
  4. Отриману масу замісіть та дочекайтесь, доки вона підніметься.
  5. Далі розпарте родзинки, щоб вони стали м’якими.
  6. Родзинки поступово додавайте в тісто і перемішуйте його.
  7. Тісто перемістіть на кухонний стіл, на якому сформуйте дві кульки однакового розміру.
  8. Помістіть їх у спеціальні форми для запікання пасок.
  9. Відправте їх у піч на 15-20 хвилин.
  10. На фінальному етапі приготування пасочки глазуруйте та оздоблюйте присипкою для випічки або цукатами.
  11. Щоб приготувати глазур до яєчного білка, додайте цукрову пудру та збийте міксером до жорстких піків.

Нагадаємо, що раніше ми показували вам, як можна оригінально та просто розмалювати яйця до Великодня.

Оксана Симоненко

Відео: Володимир Лой

Нагору