ЖИТТЯ

Зариблення річки, перейменування заповідника та будівництво: чим жив Переяслав рік тому

Яким був Переяслав цього дня рівно рік тому? Про що ми турбувалися та чому раділи?

Понад пів сотні днів триває повномасштабна війна, а ми, здається, вже починаємо забувати, що таке звичайне життя. Те, що було до 24 лютого, видається таким нереальним і простим. Пропонуємо вам згадати, чим жив Переяслав рівно рік тому – 21 квітня 2021-го. Найпростіше це зробити, переглянувши публікації Інформатора за цей день.

У Переяславі в річку Альта випустили 63 кілограми риби: відеорепортаж. Торік 21 квітня неподалік парку “Набережний” в Переяславі зариблювали річку Альта. 63 кілограми коропів, білих амурів і товстолобів поповнили водойму. Подію приурочили до Міжнародного дня міграції риб.

Заповідник Переяслава хочуть назвати іменем Михайла Сікорського. 22 квітня 2021 року на черговій сесії міської ради депутати повинні були проголосувати (це, власне, й зробили) за те, щоб надіслати звернення до Міністерства культури та інформаційної політики України щодо просвоєння Національному історико-етнографічному заповіднику “Переяслав” імені Михайла Сікорського. Тобто пропонують такий варіант назви: Національний історико-етнографічний заповідник “Переяслав” імені Михайла Сікорського. У самому заповіднику оголосили про громадські слухання щодо цього. Як зараз відомо, Мінкульт з якихось невідомих причин кілька разів відхилив заявку щодо перейменування.

На Можайській у Переяславі ще не почали зводити будинок, а люди вже хочуть купити там квартири. На Можайській у Переяславі ось-ось мали почати зводити житловий будинок. Дехто вже рік тому хотів придбати там квартири. Деталі – у публікації.

Пам’ятайте, що скоро ми повернемося до звичного життя. Знову турбуватимемося через дрібниці. Знову радітимемо маленьким перемогам. Разом відбудовуватимемо країну. І ніколи не забудемо того, що проживаємо зараз.

Нагору