ЖИТТЯ

Погода на 26 квітня: у Переяславі буде 14 градусів тепла та можливий дощ

У Переяславі буде переважно хмарно, час від часу йтиме дощ. Максимальна температура – 14 градусів.

У вівторок, 26 квітня, у Переяславі буде переважно хмарно, але вдень та ввечері сонце вигляне із-за хмар. Час від часу прогнозують дощ. Опади – 0,2 мм. Найнижча температура буде вранці – 11 градусів тепла. Вдень та ввечері стане тепліше – 14 градусів вище нуля. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Швидкість вітру протягом доби – 5-9 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 69 та 95 відсотками протягом доби. Тривалість дня 26 квітня – 14 годин 25 хвилин. Завтра день стане на чотири хвилини довшим, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 5:39, а захід – о 20:05.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1926 році – 26,3 градуса тепла, а найнижчу в 1948-му – 2,8 градуса морозу.

Народні прикмети:

26 квітня відзначають день пам’яті святої мучениці Фомаїди Єгипетської. У народі Фомаїда вважається приборкувачкою пристрастей. Наші пращури спостерігали за виділенням березового соку: якщо у берези було багато соку, вважалось, що літо буде дощовим. У цей час з’являються перші весняні квіти (при теплій весні з’являються раніше), зеленіє малина.

Нагору