ЖИТТЯ

Порушення карантину, Чорнобиль, Страсний тиждень: чим жив Переяслав рік тому

Яким був Переяслав цього дня рівно рік тому? Про що ми турбувалися та чому раділи?

Понад два місяці триває повномасштабна війна, а ми, здається, вже забули, що таке звичайне життя. Те, що було до 24 лютого, видається таким нереальним і простим. Пропонуємо вам згадати, чим жив Переяслав рівно рік тому – 26 квітня 2021-го. Найпростіше це зробити, переглянувши публікації Інформатора за цей день.

На кафе “Білий лотос” у Переяславі поліція склала протокол за порушення карантинних вимог. 24 квітня минулого року до поліції надійшло два повідомлення про порушення карантинних вимог у закладах харчування Переяслава. У кафе “Білий лотос”, що на вулиці Героїв Дніпра, заявниця повідомила, що “компанія щось святкує”. Патруль поліції негайно виїхав на виклик і склав протокол на власників закладу. Передбачається відповідальність за частиною 1 статті 44-3 КУпАП “Порушення карантинних норм” у вигляді штрафу: для громадян від однієї (17 тисяч грн) до двох тисяч (34 тисячі грн) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і для посадових осіб – від двох (34 тисячі грн) до десяти тисяч (170 тисяч грн) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

У кафе “Венеція”, що на вулиці Ярмарковій, правоохоронці не виявили факту порушення карантину. Заявниця поскаржилася, що там грає музика, тож, можливо, не дотримуються карантинних вимог. Однак на території закладу посторонніх осіб, окрім власників, не було.

На Переяславшині загорілася трава, вогонь наближався до будинку. 25 квітня 2021 року в селі Єрківці Дівичківської ТГ горів очерет. На гасіння пожежі відправили караул 27-ї пожежно-рятувальної частини. Рятувальники встановили, що горить трава біля річки на площі пів гектара. Ліквідували пожежу вже на площі 1 гектар. Люди чи будь-які будівлі в цій пожежі не постраждали.

“Люди там живуть у минулому”: про теперішній Чорнобиль та станцію розповів її працівник. 26 квітня 2021-го весь світ відзначав 35-ті роковини однієї з наймасштабніших катастроф – аварії на Чорнобильській АЕС. Цього дня більшість із людей думками повертаються в минуле, діляться страшними спогадами. Працівник ЧАЕС Сергій Кравченко розповів Інформатору про те, чим жило, по суті, давно мертве місто.

Як варто провести Страсний тиждень: радять священники з Переяслава. Цьогоріч ми вже відсвяткували Великдень, а торік 26 квітня лише розпочинався Страсний тиждень. Останній тиждень Великого посту – це найсуворіший період перед Великоднем. Ми дізнавлися у двох переяславських священників, як зазвичай прийнято проводити цей період.

Пам’ятайте, що скоро ми повернемося до звичного життя. Знову турбуватимемося через дрібниці. Знову радітимемо маленьким перемогам. Разом відбудовуватимемо країну. І ніколи не забудемо того, що проживаємо зараз.

Нагору