ГРОШІ

“ПриватБанк” попереджає користувачів про нові схеми шахрайства

“ПриватБанк” повідомляє про нові схеми шахрайства. Як уберегтися?

Шахраї вигадали три нові схеми обману українців під час війни. Вони створюють фейкові сайти “ПриватБанку”, дзвонять і представляються співробітниками оператора, а також повідомляють про державні виплати в месенджерах. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на пресслужбу банку.

Фейкові сайти, схожі на сайт банку

Часто шахраї намагаються імітувати сайт “ПриватБанку”. Як відрізнити фейковий сайт від реального? “ПриватБанк” не здійснює виплати на своїх сайтах, не просить заповнити опитування або анкету в обмін на гроші. Офіційний сайт банку: privatbank.ua

Дзвінки від “працівників” мобільного оператора

Шахраї дзвонять телефоном від імені співробітників мобільного оператора, повідомляють, що ворог, наприклад, підірвав вежу. Потім просять у вас код із SMS – ніби оператор намагається перепідключити клієнта до аналогової системи зв’язку. У жодному разі не називайте коди з повідомлень та паролі до сервісів – так злочинці намагаються отримати доступ до вашої банківської картки.

“Державні” виплати у месенджерах

Ви можете побачити у месенджерах повідомлення про виплати громадянам із переліком банків та посиланнями. Не переходьте за посиланнями, шахраї тільки й чекають, щоб отримати ваші дані.

Всю інформацію про виплати від держави та банків дивіться на офіційних сайтах установ.

Нагадуємо, у Переяславі відновлює роботу точка видачі Rozetka. Замовлення на сайті почали приймати 25 квітня.

Нагору