ЖИТТЯ

Як варто провести поминальні дні в Переяславі: розповів міський голова Вячеслав Саулко

Святкування Великодня було бездоганним щодо дотримання правил. Так має бути і в поминальні дні.

На другий тиждень після Великодня прийнято згадувати покійних рідних та близьких. Люди традиційно йдуть на цвинтарі, дехто влаштовує там невеликі трапези. Як цьогоріч варто провести поминальні дні, під час сьогоднішнього засідання виконкому розповів міський голова Переяслава Вячеслав Саулко. Про це повідомляє Інформатор.

– Серед людей у перші дні війни ховалося багато колаборантів, зрадників. Тому не можна виключати варіантів, що на якомусь кладовищі може бути розтяжка, міна, все що завгодно. Саме через це на період воєнного стану заборонили ходити до лісу. Але пом’янути свої рідних ніхто не заборонить. Втім, це має відбуватися виважено та з пересторогою. Навіть якщо до того часу буде розпорядження про дозвіл на продаж алкоголю (зараз це заборонено), вважаю, недопустимим розпивання прямо на могилах. Також закликаю нести на кладовища живі квіти, а не штучні, які згодом банально стають сміттям, – зазначив Саулко.

Як приклад він поставив святкування Великодня. За його словами, все минуло бездоганно:

– Всі чітко дотрималися комендантської години. Зранку прийшли, посвятили кошики. Хто захотів, запросив священників додому. Правоохоронні органи чудово відпрацювали, нікому не заважаючи при цьому. Хочу, щоб поминальний тиждень минув так само.

Нагадаємо, що на цьому ж засіданні виконкому заборонили рух деяких видів транспорту. Деталі – за посиланням.

Віталій Усик

Фото УНІАН

Нагору