ЖИТТЯ

Великдень, подорожчання проїзду та вбивства: що ви читали на Інформаторі в квітні

Ми відібрали десятку найпопулярніших публікацій у квітні. Ви читали про Великдень, подорожчання проїзду та війну.

Минає ще один воєнний місяць. Помітно, що переяславці починають адаптовуватися до теперішніх реалій і цікавляться не лише новинами війни. Тим паче, у квітні було багато важливих тем, які не залишили їх байдужими, – зокрема, подорожчання проїзду та святкування Великодня. Протягом останніх 30 днів на сайті Інформатора побували 47 тисяч 331 людина. Наші замітки прочитали 690 тисяч 692 рази. А про десятку найпопулярніших – далі.

Скільки триватиме наступна комендантська година у Переяславі (11 329 переглядів). Публікації про комендантську годину завжди актуальні для наших читачів.

Переяславщина втратила Героя: під Харковом загинув 26-річний Ярослав Муха (9 374 перегляди). 10 квітня стало відомо, що у боях під Харковом загинув 26-річний Ярослав Муха зі Студеників. На зв’язок з рідними він не виходив із 7 квітня. За власним покликом пішов захищати Батьківщину з перших днів повномасштабної війни. За життя отримав відзнаку-медаль “За особливу службу” ІІІ ступеня після успішних боїв під Ірпенем. Рано втратив маму. Не встиг створити власну родину. Залишив у скорботі батька.

Які церкви на Переяславщині підпорядковуються московському патріархату: перелік (8 511 переглядів). 24 квітня православні християни відзначали одне з найважливіших свят – Великдень. Головна традиція – освячення пасок, яєць та інших харчів у церквах. Чимало жителів Переяславщини принципово обирають саме церкви Українського патріархату. Тим паче, важливо це робити в умовах війни. Іван Бобітко, благочинний міста Переяслава та району протоієрей Свято-Воскресенського храму, розповів Інформатору, які церкви на території колишнього Переяслав-Хмельницького району досі належать до московського патріархату.

На Переяславщині затримали двох нетверезих водіїв: вони ухилялися від мобілізації (8 450 переглядів). На Переяславщині затримали двох громадян, які керували транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння. Їх притягнуть до адміністративної відповідальності. При цьому виявилося, що порушники ще й ухилялися від явки до військкомату. Про це на сесії міської ради Переяслава 14 квітня повідомив Андрій Конон, керівник Переяслав-Хмельницького об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки. “Ухилянти вже пройшли медичну комісію і підуть захищати Батьківщину”, – сказав він.

Вбивство на Переяславщині: чоловік зарізав свого гостя під час застілля (8 047 переглядів). 16 квітня у селі Мазінки (Переяславська ТГ) під час застілля 54-річний чоловік у власному домі зарізав гостя. Між ними виник конфлікт. Господар вхопив ножа та заподіяв множинні удари по тілу гостя.

З Переяслава до Києва дістатися стане простіше, але дорожче: маршрути та ціни (7 715 переглядів). З 27 квітня дістатися з Переяслава до Києва стало ще легше. Автобуси почали їздити частіше. Зросла й вартість проїзду. У зв’язку із зростанням цін на дизельне пальне на маршруті “Переяслав – Київ” із 27 квітня вартість проїзду становить 100 гривень (до цього було 75).

У Переяславі знову зросли тарифи на таксі: скільки тепер доведеться платити (7 491 перегляд). У Переяславі знову зросли тарифи на таксі. Відтепер посадкова ціна – 40 гривень. Після першого кілометра кожен наступний – 15 гривень.

У Переяславі вже готуються до Великодня: репортаж з недільного базару (7 052 перегляди). У неділю, 17 квітня, на базарі у Переяславі зібралось дуже багато людей. Переяславці почали готуватись до Великодня, купуючи продукти харчування та різні побутові речі. Як це було – в нашому репортажі.

Як жителі Переяслава відзначатимуть Великдень під час війни: опитування на вулицях міста (6 414 переглядів). Святкування Великодня у воєнний час було чи не найактуальнішою темою. Чи йти до церкви? Чи варто чогось боятися? Переяславці поділилися своїми думками.

У боях на Чернігівщині загинув майор Віталій Краснюк із Переяславщини: попрощалися з Героєм 10 квітня (5 800 переглядів). 10 березня у запеклих боях на Чернігівщині загинув житель села Ташань (Ташанська ТГ), майор СБУ Віталій Краснюк. 10 квітня у рідному селі його провели в останню путь. Серед тих, хто хотів попрощатися, були рідні, земляки, друзі та бойові товариші. Старша донька Олеся прочитала вірш, який присвятила татові, й поклала лист із текстом у домовину.

Нагору