ЖИТТЯ

“Возз’єднання з росією” зняли: у Переяславі змінили один із неоднозначних пам’ятників

У Переяславі демонтували фрагмент пам’ятного знаку на честь 300-річчя Переяславської ради. Зараз там лишилося тільки обличчя Богдана Хмельницького.

Сьогодні, 4 травня, близько опівдня на площі Майдан Княжий двір прибрали фрагмент із пам’ятника на честь 300-річчя Переяславської ради. Там залишилося тільки рельєфне зображення Богдана Хмельницького, а напис “про возз’єднання України з росією” прибрали. Про це Інформатор дізнався з Facebook-сторінки міського голови Переяслава Вячеслава Саулка.

Переяславська рада відбулася у 1654 році, а її суттю було возз’єднання України з росією. Ця подія на той час підносилася як така, що виражає бажання народу України.

“Події, які суттєво вплинули на долю нашої Батьківщини та народу, нині знаходять переосмислення як у істориків, так і у всіх громадян України. Усі символи радянської спадщини у нашій громаді неминуче буде знищено, або ж вони набудуть іншого значення та наповняться іншим сенсом”, – написав Вячеслав Саулко.

Цього напису більше немає

Нагадуємо, що на центральній площі Переяслава досі стоїть пам’ятник “возз’єднання України з росією”. Історію боротьби з ним читайте за посиланням.

Фото з Facebook

Нагору