ЖИТТЯ

Модні тренди сезону весна-літо: що можна придбати в Переяславі

Надворі стає все тепліше, тож пора оновити гардероб. Які тренди будуть в цьому сезоні та чи є такі речі в Переяславі?

Щоб простіше орієнтуватися в найкращих інвестиціях у свій гардероб, потрібно підбирати нові речі до тих, які у вас вже є. В цьому сезоні експерти рекомендують додати в гардероб білі кольори, пастельні тони та вінтажні сукні. Інформатор дізнавався, чи можна купити трендовий одяг сезону весна-літо 2022 року в магазинах Переяслава.

Експерти модного журналу Vogue UA рекомендують в колекціях весна-літо 2022 носити такі речі: 

Шовкові сукні-комбінації. Комбінації — це культові сукні, які не мають терміну придатності та якнайкраще уособлюють появу бажання знову вдягатися святково. У 1990-х ці сукні вважалися найкращим повсякденним варіантом, але моделі, що їх представили дизайнери в осінньо-зимовому сезоні, передусім призначені для вечірніх виходів. Нова особливість давно знайомих суконь — їхній атласний ефект. Блиск буде постійним наступного сезону, тому надихатися радимо сукнями Jil Sander і Erdem, Miu Miu і Peter Do. Щоб адаптувати сукню під поточний сезон, рекомендуємо міксувати її з однотонним пальтом класичного крою й високими чоботами.

Торочки — одна з найстійкіших тенденцій ось уже кількох сезонів поспіль. Наступної весни вони стануть тоншими й легшими, хоча їхня кількість збільшиться, щоб надати оздоблюваним сукням і тунікам більшого об’єму.

Пастельні тони. Одним з головних трендів поточного сезону є лавандовий. Jil Sander, Loewe, Givenchy і Jonathan Simkhai — це лише деякі з брендів, які показали його у своїх колекціях. Лавандовий забарвив як пальта, так і сукні, в’язані светри та трикотажні комплекти. Майбутній сезон пропонує нам докладніше розглянути пастельні тони, до групи яких також входить і лавандовий. Цей м’який відтінок фіолетового найефектніше змішувати з блакитним, блідо-жовтим і зеленим, як у колекціях Loewe і Rodarte.

Футболки пастельних тонів ви можете знайти в магазині “Імідж MASTER”.

Ніжні сукні є в магазині “Сезон”. 

Сукні пастельних тонів можна знайти в магазині “BROSKO”. 

Об’ємні блейзери. Якщо цієї осені суперпопулярними є вкорочені жакети, то наступного сезону у світло софіт знову вийдуть об’ємні вільні блейзери. Це засвідчують колекції Balenciaga, Jil Sander, Proenza Schouler і Lanvin, які повертають цей широкий силует у гардероби. Спосіб носити їх простий: дати змогу їм бути головними героями образу.

Об’ємні блейзери ви можете знайти в магазині “Імідж MASTER”. 

“Голі сукні”. Напівпрозорі “голі” сукні — мабуть, найгарячіший тренд наступної весни. Тканини знову відіграють вирішальну роль у візуальному сприйнятті. Образи від Alberta Ferretti, Fashion East, Givenchy і Valentino безпосереднє свідчення цьому.

Такі сукні ви можете можете знайти в магазині “Сезон”. 

Напівпрозорі сукні з цікавими принтами – в магазині “BROSKO”.

Вінтажні сукні. Естетика, яка знову набирає обертів і нагадує про те, що жіночність, злегка ностальгічна й вінтажна, так само важлива, як і інші, популярніші нині тенденції. Ця стилістична концепція переходить у наступний сезон завдяки сукням від Simone Rocha, Balenciaga, Erdem і Carolina Herrera, у яких для створення одягу використовують тюль, органзу і супероб’ємні текстури.

Приближені сукні до вінтажного стилю ви можете знайти в магазині “BROSKO”.

Білий колір. Попри те, що ця зима барвистіша, ніж зазвичай, у колекціях все ще велика кількість бежевих, сірих, нейтральних відтінків, як показали Emilia Wickstead, Saint Laurent і Erdem. Для цього може бути багато причин, але зростання цікавості до концепцій капсульного гардероба й розумні інвестиції відіграють певну роль — зрештою, це базові кольори. Тож білий стає одним з ключових кольорів наступного сезону. Дизайнери часто представляли його у форматі total look, наприклад, Carolina Herrera, Saint Laurent, Emilio Pucci, Givenchy і Proenza Schouler. Очевидними й ефектними є сукні, але не варто забувати про легкі пальта, куртки й жакети.

Білі ошатні сорочки та футболки з українськими написами ви можете знайти в магазині “Імідж MASTER”.

Білі футболки з патріотичними написами – в магазині “Сезон”. 

Футболки, шорти, сукні, кепки та взуття в білих, актуальних в цьому сезоні тонах ви можете знайти в магазині “BROSKO”.

Нагадаємо, що протягом квітня 2022 року на Переяславщині одружилася 41 пара та народилося 29 немовлят. Детальна статистика народжуваності, смертності, а також найпоширеніші імена для дітей дивіться тут. 

Оксана Симоненко

Нагору