ЖИТТЯ

У Переяславі переселенки розповідали психологу про біль від війни: захід до Дня матері

Для жінок та дітей, котрі втікали від війни й знайшли прихисток у Переяславі, провели захід, приурочений до Дня матері. Гості ділилися болючими історіями та підтримували одна одну.

Сьогодні, 5 травня, в Переяславі провели захід для матусь та дітей з-поміж внутрішньо переміщених осіб. Жінки зібралися в Будинку освіти, де поспілкувалися з психологом, а дітей розважали аніматори в мотузковому містечку (парк Шевченка). Ініціював це Центр соцслужб Переясласької міської ради, приурочивши захід до Дня матері, який ми святкуватимемо 8 травня. Інформатор бачив, як це було.

Психологиня центру Лілія Конченко попрацювала з жінками-переселенками. Кожна з них мала змогу відкритися, розповісти про власний біль. Були історії про Харків, Краматорськ, Київщину та інші території України, які сильно постраждали від російського вторгнення.

Свої емоції жінки відображали ще й на папері, ілюструючи власні думки та те, що дає їм змогу відчути себе в безпеці. Центр соцслужб посприяв комфорту кожної гості – можна було випити чаю та кави, поласувати солодощами й фруктами. Крім того, жінки також отримали подарунки – пакунки з гігієнічними наборами.

Нагадуємо, нещодавно ми запитали в переяславців, чому Україна та росія – не братські народи та що відрізняє дві країни. Їхні відповіді – у відеосюжеті.

Юлія Кравченко

Нагору