Переяслав Перейти на сайт

Комендантська година на Київщині діятиме щодня щонайменше до 15 травня

Комедантська година на Київщині триватиме. Її запроваджуватимуть щоночі принаймні до 15 травня.

На території Київської області, зокрема у Переяславській громаді, комендантська година діятиме щодня з 22:00 до 5:00. Такі тимчасові обмеження запроваджуються з 8 до 15 травня щонайменше. Надалі можуть бути продовжені. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на Telegram-канал голови Київської обласної військової адміністрації Олександра Павлюка.

Під час комендантської години забороняється перебувати на вулиці та в інших громадських місцях, переміщатися транспортом або пішки. Виняток – наявність спеціальної перепустки встановленого зразка та посвідчення особи.

“Найближчими днями українці вшановуватимуть пам’ять загиблих під час Другої світової війни. Цьогоріч ми змушені це робити в умовах повномасштабної війни, розв’язаної росією проти України. Наш ворог продовжує наносити ракетні удари по українським містам та селам. Звертаємося до всіх мешканців Київщини – будьте максимально пильними в ці дні. Не ігноруйте сигнали повітряної тривоги, чітко дотримуйтеся розпоряджень щодо громадського порядку. Ми обов’язково переможемо, проте наразі важливо зберігти найцінніше – життя людей”, – йдеться у повідомленні.

Нагадуємо, 8 та 9 травня особливо висока ймовірність нанесення по Україні ракетних ударів.