Інформатор Переяслав

ЖИТТЯ

У Переяславі відзначили День пам’яті та примирення: фоторепортаж

У Переяславі провели урочистості з нагоди Дня пам’яті та примирення, присвяченого пам’яті жертв Другої світової війни. Як це було?

Сьогодні, 8 травня, у Переяславі у меморіальному парку “Алея слави” відбулись вшанування з нагоди Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, Дня пам’яті та примирення, присвяченого пам’яті жертв Другої світової війни. Зібралося близько пів сотні людей. Про це повідомляє Інформатор.

– Історія не знає меж цинізму тієї війни. Страшний варварський агресор, ім’я якому Гітлер, вчинив страшний злочин і забрав життя близько 85 мільйонів жителів планети, – сказав міський голова Переяслава Вячеслав Саулко. – Це страшна трагедія і, на превеликий жаль, вона має продовження, тому що є його генно модифікований прихильник путін. Він сьогодні поставив за мету повторити історію, які вчинив Гітлер. Попри всі злочини, які намагаються вчинити проти нашої країни, Україна стала на захист держави, ми всі боремось за цивілізований світ та демократичні цінності. Ми розуміємо, що за нами весь світ, вся Європа і ми не єдині. Я вважаю, що перемога настане дуже швидко. Ми переможемо точно в цій війні, адже з нами Бог, з нами правда, український народ та легендарний президент України Володимир Зеленський, який, по суті, став національним героєм.

До слова запросили і військового комісара Андрія Конона:

– Мій дід загинув 2 травня 1945 року під Прагою, яка на той час входила до Чехословаччини. Ми сьогодні згадуємо всіх героїв, пам’ятаємо та низько вклоняємось. Але у зв’язку з російсько-українською війною хочеться сказати, що настане день і нашої перемоги, це буде день пам’яті та скорботи, але це ніколи не стане днем примирення. Це буде тотальна перемога над рф. Хай тут стоятимуть наші діти, а не я, адже нам доведеться покласти за це життя, але цей день настане.

Сьогодні у Переяславі відзначили День пам’яті та примирення

Жителі Переяслава принесли квіти для вшанування

Ведучою заходу була Влада Черненко

Червоні гвоздики містяни тримали в руках, а на одязі був червоний мак

Вячеслав Саулко сказав слова вшанування

Військовий комісар Андрій Конон також вшанував героїв

Юлія Ковалівська виконала пісню “Моїй Україні”

Зібралося пів сотні людей

Переважно працівники міської ради або ж депутати

Містяни вишикувались по обидва боки алеї

Поклали до підніжжя пам’ятника квіти

Пам’ять про героїв залишиться назавжди

Підніжжя пам’ятника прикрасили квіти

Нагадаємо, що комендантська година на Київщині діятиме щодня щонайменше до 15 травня. Детальніше про це дізнавайтесь тут. 

Оксана Симоненко

Нагору