ЖИТТЯ

У Переяславі все ще потрібна допомога з плетінням сіток: відеорепортаж

У ЗОШ №7 міста Переяслав продовжують плести маскувальні сітки. До роботи запрошують усіх бажаючих. Детальніше – у нашому відеосюжеті.

У переяславській школі №7 майже з першого дня війни небайдужі містяни плетуть маскувальні сітки для українських бійців. Інформатору розповіли, що раніше до цього дійства долучалося дуже багато людей, навіть до 150 осіб доходило — таким чином, за день могли виготовити сім сіток. Зараз охочих допомогти трошки менше. Як розповіли представники навчального закладу, це може бути зумовлене тим, що люди вважають, нібито ця справа непотрібна, але воїни, насправді, все ще дуже потребують такої допомоги. Зараз у 7-й школі в’яжуть три-чотири сітки в день.

Станом на сьогодні майже всі сітки йдуть на передову на сході. Викладацький колектив запрошує долучитися до цієї справи усіх, хто може й бажає це робити. Для плетіння сіток люди збираються в приміщенні ЗОШ №7 з понеділка по п’ятницю близько 9:00.

— Ми знаємо, що потрібно якось допомагати нашим хлопцям, щоби вони могли маскувати свою техніку. Завдяки людям, які підхопили нашу ініціативу, ми змогли зібратися в школі й організували нашу роботу. Спочатку ми збирали тканину темних кольорів, яку можна порізати на невеличкі клаптики. Потім звернулися до місцевих фабрик, де також дістали тканину. Рибне господарство допомогло нам із сітками, — розповідає вчителька музики Лариса Дорошенко.

Серед тих, хто постійно долучається до плетіння – працівники дитсадочку “Любавонька”. Завідувачка закладу Любов Томенко закликала людей не бути байдужими і підтримувати Україну не тільки словами, а й діями:

— Як можна жити й бути просто осторонь коли йде така повномасштабна війна. Наш педколектив зараз у відпустці, але практично всі долучаються до допомоги. Взагалі не розумію людей із нашого міста, котрі виїхали закордон. Чому? Для мого? Що в нас тут таке? Думаю, що люди мають допомагати. Рук не вистачає. Я, користуючись нагодою, закликаю хоча б раз у тиждень допомагати. Таким чином ми пришвидшуємо перемогу. Усе робимо для хлопців, які борються заради наших дітей, онуків, наших сімей. Дякую своєму колективу, який робить все можливе, вони дійсно супер молодці.

Нагадуємо, 8 травня близько 14:00 у селі Вінинці (Циблівська ТГ) 28-річний чоловік скоїв сексуальне насильство щодо 20-річної односельчанки, яка була вагітна. Нові деталі – за посиланням.

Юлія Кравченко

Відео: Володимир Лой

Нагору