ЖИТТЯ

У центрі Переяслава звучить “Україна” – саме так називається піаніно, яке встановила ГО “Джем Толока”

Біля центрального входу до універмагу з’явилося піаніно, на якому зможуть зіграти усі охочі музиканти. Сьогодні Ігор Янчук та Віталій Ткач привернули увагу переяславців, виконуючи пісню “Ой, у лузі червона калина”. Детальніше – у цій публікації.

У третю суботу травня відзначається Міжнародний день вуличної музики. Активіст та голова ГО “Джем Толока” Ігор Янчук приурочив появу піаніно в центрі Переяслава саме до цього свята. Інформатор вже чув як звучить інструмент і який відгук ця музика знаходить в серцях місцевих жителів.

– Незадовго до Дня художника нам подарували піаніно. Це був місцевий житель Володимир Хандошко. Ми забрали інструмент у нього з гаража. Коли ми відзначали День художника, гості заходу розмальовували якраз це піаніно. Ми ще тоді вирішили, що дочекаємося теплих днів і встановимо музичний інструмент десь у Переяславі. Чому сьогодні? Це символічно, адже саме сьогодні – Міжнародний день вуличної музики, – розповідає Ігор.

Ідея поставити піаніно належить саме йому, а організація всього процесу стала можливою завдяки представникам ГО “Джем Толока”. Сергій Кожевніков допоміг налаштувати піаніно, він отримує за це кошти і в майбутньому буде слідкувати за тим, як працює інструмент. Ігор Янчук сподівається, що піаніно буде звучати й радувати людей, а не заважати їм. Говорить, що хотів би, щоб інструмент простояв на цьому місці до самої осені.

Уже чимало людей бажає зіграти на піаніно, котре носить назву “Україна”. Один із бажаючих – музикант і товариш Ігоря Янчука Віталій Ткач. Він приїхав із міста Березань. Віталій неодноразово бував у Переяславі, зокрема, виступав на Дні вуличної музики. Сьогодні від них з Ігорем прозвучала пісня “Ой у лузі червона калина”, яка в останні декілька місяців стала дуже популярної як в Україні, так і за її межами.

Нагадуємо, нещодавно переяславський гурт “Драбадан” випустив нову пісню під назвою “Коломийки”. У ній йдеться про війну з позитивного боку – вона показує непереможний дух як військових, так і цивільних українців.

Юлія Кравченко

Нагору