ЖИТТЯ

Погода на 24 травня: у Переяславі буде сонячно вранці, а вдень – хмарно

Завтра в Переяславі буде мінлива хмарність. Найвища температура – 17 градусів тепла.

У вівторок, 24 травня, в Переяславі протягом дня буде мінлива хмарність. Сонце вигляне з-за хмар вранці. Хмари на небі з’являться вдень і не розсіються до вечора. Найнижча температура буде вранці – 8 градусів тепла. Температура повітря вдень та ввечері – 16-17 градусів із позначкою плюс. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Швидкість вітру – 4-5 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 47 та 71 відсотком протягом доби. Тривалість дня 24 травня –15 годин 48 хвилин. Завтра день стане на дві хвилини довшим, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 4:57, а захід – о 20:45.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 2007 році – 31,3 градуса тепла, а найнижчу в 1899-му – 0,5 градуса морозу.

Народні прикмети:

24 травня відзначають день пам’яті святих рівноапостольних Мефодія і брата його Кирила, священномученика Мокія. Цей день вважався показником погоди для всього літа. Якщо волого, то і все літо буде вологим, і навпаки. “Якщо багряний схід сонця, а вдень дощ – літо мокре і грозове буде”. Якщо туман з’являвся ввечері й розходився до сходу сонця, то чекали негоди.

Нагору