ЖИТТЯ

В університет Переяслава завітав Міністр освіти і науки України: кого та якими відзнаками він нагородив

В межах Всеукраїнського марафону “Сковорода-300”, Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет завітав в університет Переяслава. Деяких викладачів він нагородив відзнаками. 

18 травня в межах Всеукраїнського марафону “Сковорода-300”, Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет відвідав Університет Григорія Сковороди в Переяславі. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на сайт кабміну. 

Сергій Шкарлет зазначив, що в університеті працює психологічна служба та потужний волонтерський корпус викладачів, співробітників, студентів і активних мешканців Переяславської громади.

“Вкотре хочу зазначити, що наша Батьківщина та люди незламні. Тільки великі, щирі та фантастичні українці можуть творити ті дива, які я побачив у творчих майстернях на власні очі”, – поділився враженнями Міністр.

Сергій Шкарлет запропонував майстрам і майстриням розписати бодай одну стіну в Міністерстві освіти і науки України, залишивши нагадування про Університет Григорія Сковороди в Переяславі всім відвідувачам МОН.

Міністр переконався, що в університеті є сучасне обладнання для навчання та долучився до відкриття стели “Знання переможуть війну”, заклавши цеглину Переяславського колегіуму в стіну університету, яка стала символом розвитку та незламності освіти краю. Крім того, разом із ректоратом і колективом закладу обговорили нагальні питання вищої освіти і діяльність у післявоєнний період. Викладачам і працівникам, які від 24 лютого буквально жили в університеті, Сергій Шкарлет вручив відзнаки МОН.

Зокрема, керівницю Навчально-наукового центру забезпечення якості освіти Олену Усик, яка в умовах війни опікується Координаційним центром Переяславської громади, було нагороджено нагрудним знаком “Відмінник освіти”. Грамотою МОН нагороджено проректора з навчально-методичної роботи Вячеслава Різника, а доцента кафедри документознавства та методики навчання, керівника волонтерського корпусу університету Андрія Іващенка – Почесною грамотою Міністерства освіти і науки України. Керівниця відділу інформаційних технологій і зв’язків з громадськістю Оксана Луцик і фахівець відділу Олександр Дронь отримали Подяки Міністерства освіти і науки України.

Водночас почесні університетські нагороди отримали вчений секретар НІЕЗ “Переяслав” Ігор Гайдаєнко та проректор із наукової роботи й інноваційної діяльності Василь Дудар. Вони були нагороджені університетськими відзнаками “Орден князя Володимира Мономаха”. Старша викладачка кафедри цифрових технологій навчання Людмила Ісак і завідувачка кафедри документознавства та методики навчання Алла Зленко отримали університетські відзнаки “Орден княгині Ольги”.

Нагадаємо, що МОЗ закликає українців не панікувати через віспу мавп. Детальніше про це, дізнавайтесь тут. 

Нагору