Переяслав Перейти на сайт

В прикордонному районі Київської області запровадили додаткові режимні обмеження: які саме

В межах контрольованих прикордонних районів Київської, Житомирської та Рівненської областей запровадили додаткові обмеження. Які саме? 

Держприкордонслужба повідомляє, що наказом начальника 9 прикордонного загону імені Січових Стрільців запровадили додаткові тимчасові режимні обмеження в межах контрольованих прикордонних районів Київської, Житомирської та Рівненської областей, передає Інформатор.

Ці обмеження ввели через збройну агресію російської федерації та для забезпечення заходів зміцнення національної безпеки і оборони України та діятимуть з 23 травня до закінчення воєнного стану. Заборонили будь-які пересування цивільних осіб у смузі місцевості, яка безпосередньо прилягає до державного кордону, завширшки 1000 метрів, окрім території населених пунктів, які безпосередньо прилягають до державного кордону.

Зокрема, в Київській області на території в межах до 5 км від державного кордону Вишгородського району  заборонили:

Дія обмежень не поширюється на представників військових формувань, утворених відповідно до законів України, правоохоронних органів (підрозділів), органів (підрозділів) цивільного захисту, комунальних служб, швидкої медичної допомоги, інших суб’єктів державної та комунальної власності, що забезпечують підтримання життєдіяльності об’єктів інфраструктури та надають населенню послуги гуманітарного, соціального характеру (під час виконання ними службових обов’язків).

Прикордонники звертаються з проханням до підприємств, установ, організацій та громадян врахувати додаткові тимчасові режимні обмеження під час перебування в прикордонні та дотримуватись вищезазначених правил.

Нагадаємо, що 23 травня у Переяславі за марками “Російський військовий корабель… Все” вишикувалась черга. Детальніше про це, дізнавайтесь тут.