ЖИТТЯ

Підготовка до літа та палаюча фура: чим жив Переяслав рік тому

Яким був Переяслав цього дня рівно рік тому? Про що ми турбувалися та чому раділи?

Понад три місяці триває повномасштабна війна, а ми, здається, вже забули, що таке звичайне життя. Те, що було до 24 лютого, видається таким нереальним і простим. Пропонуємо вам згадати, чим жив Переяслав рівно рік тому – 27 травня 2021-го. Найпростіше це зробити, переглянувши публікації Інформатора за цей день.

У Переяславі купатися не можна ніде: де ж відпочивати. На засіданні виконкому 20 квітня 2021 року визначили місця масового відпочинку населення на водних об’єктах Переяславської громади. До них увійшли берег Канівського водосховища біля захисної дамби, берег Канівського водосховища біля готельно-ресторанного комплексу “Любокрай”, Лісове озеро. Закріпили їх за Переяславським ВУКГ. Робоча група 12 травня перевірила ці місця і надала рекомендації для облагородження територій.

Однак не було жодної водойми, у якій можна купатися, розповів начальник відділу з питань НС та ЦЗН міськради Віктор Жарко. “Немає місць, де було б перевірено дно та проведені відповідні дослідження”, – зазначив він. Додав, що відпочивати можна будь-де, але ті три місця є офіційними, оскільки користуються найбільшою популярністю серед переяславців.

Як жителі Переяслава відпочиватимуть влітку: опитування на вулицях міста. А журналісти Інформатора вийшли на вулиці міста й розпитали людей про їхні плани на літо. Відповіді переяславців різнилися. Для когось літній відпочинок – дача, город, шашлики та час із сім’єю, інші обирають подорожі у цікаві країни, а деякі люди мандрують Україною. Ми почули і про Буковель, і про Блакитні озера на Чернігівщині, і про красу Вінниччини. Втім, були й ті, хто зосередився суто на роботі й узагалі не планує організовувати для себе відпочинок.

На Переяславщині загорілася фура з вугіллям. Торік 27 травня о 0:45 до рятувальної-диспетчерської служби надійшло повідомлення про загоряння автомобіля на трасі Київ-Харків у Студениківській ТГ. Прибувши на місце події о 1:08, рятувальники побачили, що горить причіп великогабаритної вантажівки (фура) з 18 тоннами деревного вугілля. Локалізували загоряння на площі 6,4 кв. метра о 1:22, ліквідували – о 2:45. Ніхто в цій пожежі не постраждав.

Пам’ятайте, що скоро ми повернемося до звичного життя. Знову турбуватимемося через дрібниці. Знову радітимемо маленьким перемогам. Разом відбудовуватимемо країну. І ніколи не забудемо того, що проживаємо зараз.

Нагору