ЖИТТЯ

У Переяславі завершується навчальний рік: скільки випускників та що буде влітку

Мультипредметний тест та урочистості в онлайн-форматі. Як завершується навчальний рік у Переяславі?

Вже 31 травня для школярів Переяслава офіційно завершиться навчальний рік. У Переяславській громаді нараховується 193 випускники, найбільше традиційно – у ЗОШ №7 Переяслава. Також цьогоріч буде 23 медалісти: 8 срібних та 15 золотих. Про це Інформатору розповів начальник міського відділу освіти Петро Ярмоленко.

– Загальношкільних або загальноміських урочистостей з нагоди Останнього дзвоника не буде, – зазначив Ярмоленко. – Деякі школи взагалі нічого не планують, дехто – в дистанційному форматі, а хтось просто збирається класом, щоб побачитись та попрощатись. Потім із 18 липня до 10 серпня триватимуть сесії мультипредметного тесту. У Переяславі він пройде в гімназії. Заплановано 50 робочих місць – буде п’ять аудиторій по 10 місць. Із них – два класи інформатики, ще три аудиторії будуть обладнані ноутбуками, які ми отримали в рамках всеукраїнського проєкту.

Також Петро Ярмоленко нагадав нюанси мультипредметного тесту, до якого входять українська мова, математика та історія України:

– У кожної дитини є свій електронний кабінет, де буде визначено, на який день та час приходити. Завдання щодня змінюватимуться. У своєму кабінету діти дві години виконують мультипредметний тест, у якому є 60 завдань – по 20 з кожного предмету. Відразу в кабінеті отримають оцінку, не треба чекати результатів. З 20 травня до 10 червня випускники повинні підтвердити своє бажання складати цей тест та вказати, в якому місті вони це робитимуть. У Переяславі тест складатимуть і учні із сіл колишнього району, адже там пунктів тестування не створювали.

Поза тим, головний освітянин міста розповів, що цьогоріч звичних літніх ремонтів у школах та садочках Переяславської громади не передбачають.

Нагадаємо, що у Переяславі люди з інвалідністю можуть отримати тушковане м’ясо. Де та коли, дізнавайтесь тут.

Оксана Симоненко

Фото з минулого року

Нагору