ЖИТТЯ

Що має бути на місці знесених пам’ятників: жителів Переяслава закликають до обговорення

У Переяславі демонтують три пам’ятки, пов’язані з рф. Що має бути на їхньому місці?

На останній сесії міської ради Переяслава 19 травня депутати прийняли рішення про демонтаж трьох пам’яток, пов’язаних з російською федерацією та колоніальною спадщиною. Протягом місяця з моменту прийняття рішення необхідно демонтувати “Монумент на відзначення 300-річчя возз’єднання України з росією” на центральній площі, пам’ятний знак на площі, де 8 (18) січня 1654 року відбулася Переяславська рада та пам’ятний знак “Навіки разом” на відзначення 325-річчя возз’єднання України з росією, що на майдані Княжий двір. А що буде на їхньому місці, мають вирішити жителі міста. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на офіційний сайт міської ради.

Управління містобудування, архітектури та використання земель Переяславської міськради просить жителів Переяславської громади долучитись до обговорення щодо подальшого використання гранітних постаментів пам’ятників та пам’ятних знаків, що демонтують. Йдеться про можливість встановлення на ці постаменти:

  • інших пам’ятників чи пам’ятних знаків, присвячених знаменним подіям, які відбулись на Переяславщині чи в Україні,
  • відомим українським діячам, чиє життя тісно пов’язане з Переяславом,
  • історичним згадкам літописів щодо засновників міста Переяслава тощо.

Також розглядаються пропозиції щодо розміщення на місцях демонтажу арт-об’єктів, об’єктів благоустрою тощо.

Всі пропозиції слід подавати до 1 липня 2022 року до Управління містобудування, архітектури та використання земель Переяславської міської ради за адресою: 08400, Київська область, м. Переяслав, вул. Богдана Хмельницького, буд. 29/36, у письмовій формі, або на електронну адресу e-mail: arhper@ukr.net.

Нагадаємо, що в Переяславі відчинили всі три відділення “Нової пошти”. За яким графіком вони працюють, дізнавайтесь за посиланням.

Нагору