ЖИТТЯ

Як малеча реагує на війну: розповіли батьки під час Дня захисту дітей у Переяславі

У Переяславі відсвяткували День захисту дітей. Як це було?

У середу, 1 червня, у Переяславі в парку імені Тараса Шевченка відбулися святкові заходи з нагоди Міжнародного дня захисту дітей. Там зібралося чимало людей. Здебільшого відпочити та розважитися прийшли саме діти з батьками. Інформатор підготував відеосюжет, у якому запитав гостей заходу, наскільки доречними вони вважають подібні святкування під час війни та як їхня дитина реагує на такі складні для України події.

Розважальна програма для маленьких переяславців складалася не тільки з батутів, квестів у мотузковому містечку та смаколиків. Були ще й цікаві майстер-класи. Один із таких – майстер-клас із плетіння виробів з лози – про нього нам розповів Костянтин Тесля:

– Навчаю дітей лозоплетінню у художній школі. Сьогодні проводили майстер-класи, але охочих долучитися було дуже багато, тому матеріали швидко закінчилися. Трохи не розраховували на таку кількість. Також ми представили виставку дитячих малюнків. Деякі з них створювалися ще під час святкування Дня художника.

За те, що Переяслав має можливість проводити подібні святкування, слід дякувати українським воїнам. На це звернув увагу міський голова Вячеслав Саулко. Також він звернувся до найменших жителів нашого міста з привітаннями:

– Багато батьків тих дітей, які сьогодні тут, зараз стоять на захисті нашої України. Якби ви знали з яким подихом і щирим серцем ці воїни говорять: “Ми захистимо вас”. Вони патріотично налаштовані заради своїх дітей і саме заради їхнього захисту. Я радий бачити сьогодні в Переяславі таку прекрасну атмосферу. Дітям побажаю щасливого майбутнього й щасливого сьогодення. Хочеться, щоби вони жили у вільній Україні.

Дітям зараз потрібні розваги

У Переяславі відзначили День захисту дітей

Вибір активного відпочинку для малечі був обширний

До Дня захисту дітей проводили майстер-клас із лозоплетіння

Діти розповіли про своє ставлення до війни

На святкуваннях було чимало підлітків

Нагадуємо, нещодавно ми дізнавалися, яку музику слухають жителі Переяслава. Їхні відповіді можна почути в цьому відеосюжеті.

Юлія Кравченко

Відео: Дмитро Кусай

Нагору