Інформатор Переяслав

ЖИТТЯ

В Україні хочуть позбавитися російської музики: що підлягає забороні

В Україні хочуть заборонити російську музику. Яким чином?

В Україні хочуть позбутися російської музики, відповідний законопроєкт №7273 вже зареєстрований у парламенті і перебуває на розгляді комітету. Згідно із законопроєктом, на період до звільнення всіх окупованих росією територій України депутати пропонують заборонити в Україні транслювати російські фільми, серіали, музику, телепередачі, кліпи. Про це повідомляє Інформатор.

Заборона має поширюватися на телеканали, радіостанції, розважальні установи, громадський транспорт, заклади освіти, культури, відпочинку, кафе, ресторани, готелі, кінотеатри.

Подібна заборона вже діє у Тернополі. Там, скажімо, вуличним музикантам не можна співати пісні мовою окупантів. Як пояснив мер Тернополя Сергій Надал, у місті багато місцевих та музикантів з інших регіонів, які виступають та збирають кошти на потреби Збройних сил України. Щоб уникнути непорозумінь, скарг від жителів та гостей міста на шум чи гучну музику, визначили місця, де можна використовувати звукопідсилювальну апаратуру для вокалу чи інструментів.

Нагадаємо, що церква Різдва Божої Матері в селі Велика Каратуль перейде до ПЦУ. Відеосюжет з місця події, дивіться тут. 

Нагору