ЖИТТЯ

Перемога збірної, подарунок від Туреччини, благодійні аукціони: що позитивного було цього тижня

У США на благодійному аукціоні продали вишиванку Зеленського, а збірна України з футболу обіграла Шотландію. А що ще позитивного трапилося за останні сім днів?

24 лютого на Україну підступно напала росія, на території нашої країни тривають бойові дії. Однак серед страшних подій є багато перемог нашого народу. Їх просто слід помічати. Інформатор згадав кілька найпозитивніших новин тижня, що минає.

Розслідування у справі Медведчука про держзраду закінчили. Йому загрожує 15 років

Слідчі завершили розслідування справи про державну зраду кума путіна, народного депутата Віктора Медведчука. Йому загрожує 15 років ув’язнення. Медведчука звинувачують у незаконному видобуванні нафти та газу на шельфі Чорного моря в районі тимчасово окупованого Криму. Ці цінності відповідно до Конституції України є власністю українського народу. Він також допомагав керівництву росії займатися підривною діяльністю проти України — збирав інформацію про місця дислокації українських військових, проведення навчань з бойової підготовки та залучав громадян України до дестабілізації суспільно-політичної ситуації.

Ці кримінальні порушення передбачені ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 111; ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 15, ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України – вчинення державної зради та замах на розграбування національних ресурсів на тимчасово окупованій території Криму. Санкція статей – покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 15 років із конфіскацією майна.

Збірна України у матчі плей-оф відбору до чемпіонату світу обіграла Шотландію

У середу, 1 червня, збірна України з футболу у матчі півфіналу плей-оф за вихід на чемпіонат світу у Катарі зустрілася зі збірною Шотландії. Наші хлопці на радість всім українцям здобули впевнену перемогу на виїзді з рахунком 3:1. Голами відзначилися Андрій Ярмоленко, Роман Яремчук та Артем Довбик.

До чемпіонату світу залишився один крок. У вирішальному матчі за путівку на ЧС-2022 5 червня ввечері Україна зіграє з Вельсом.

Литва назбирала гроші, щоб купити для України Bayraktar. Туреччина вирішила передати його безкоштовно

Литва назбирала гроші, щоб купити для України безпілотник Bayraktar. Туреччина вирішила передати його безкоштовно.

Збір коштів на покупку турецького безпілотника Bayraktar для України у Литві розпочався 25 травня. За один день литовці зібрали 1 мільйон євро. Усього потрібно було 5 мільйонів євро. У середу, 1 червня, Литва та Туреччина підписали угоду, яка дозволяє Литві купувати ці безпілотники.

Відомо, що ініціатором збирання грошей став телеведучий з Литви Андрюс Тапінас. За його словами, Туреччину настільки вразило прагнення литовського народу допомогти Україні, що країна вирішила подарувати Bayraktar з усією оптикою та необхідним обладнанням. Його підготують орієнтовно протягом трьох тижнів та прикрасять кольорами прапорів Литви та України. Крім того, 4,4 мільйона євро, які вже зібрали, спрямують на допомогу Україні.

Група Kalush Orchestra продала кубок Євробачення за солідну суму: гроші підуть на безпілотники для ЗСУ

Гурт Kalush Orchestra за 900 тисяч доларів продав на благодійному аукціоні кубок Євробачення. Виручені гроші підуть на покупку трьох безпілотників для української армії. Про це учасники гурту повідомили у Facebook.

“Друзі, ви неймовірні! Ми вдячні кожному з вас, хто донатив кошти на цей аукціон, і особливо вдячні команді Whitebit, які викупили кубок за 900 000$ і з цього моменту стають правовласниками нашого кубку. Підпишіться на них, вони справді цього заслужили”. Слава Україні! Слава ЗСУ”, – йдеться у повідомленні.

Гурт Kalush Orchestra переміг на Євробаченні-2022 з піснею “Стефанія”. Лідер гурту Олег Псюк зі сцени Євробачення закликав світ допомогти захисникам Маріуполя та “Азовсталі”. Пізніше Псюк пообіцяв продати кубок Євробачення з аукціону, щоб допомогти ЗСУ.

У США на благодійному аукціоні продали вишиванку Зеленського: скільки заплатили

Вишиту сорочку, яку Президент України Володимир Зеленський одягав у День вишиванки, 19 травня за 100 тисяч доларів продали на благодійному аукціоні в США. Покупцем лоту стала юридична компанія Asters USA. Аукціон відбувся у п’ятницю, 3 червня, у рамках презентації програми United 24 на території Українського Дому у Вашингтоні. United 24 створили для збирання грошей для допомоги Україні.

Під час благодійного аукціону, окрім вишиванки Зеленського, продали футболки з підписами Артема Довбика та Андрія Ярмоленка, у яких вони змагалися під час переможного матчу української збірної проти Шотландії 1 червня. Також “з молотка” пішов відомий керамічний кухоль у формі півника, аналогічний тому, що вцілів на шафці в обстріляному росіянами житловому будинку в селищі Бородянка Київської області.

Нагадаємо, що триває 102 доба героїчного протистояння Української нації російському воєнному вторгненню. Про ситуацію на полях бою станом на 5 червня дізнавайтесь тут.

Нагору