ЖИТТЯ

Митрополит Епіфаній прийняв громади Переяславщини, які перейшли до ПЦУ: привітав та вручив укази

На Переяславщині релігійні громади активно переходять до ПЦУ. Їхні представники зустрілися із Епіфанієм.

Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 7 червня прийняв у своїй резиденції представників 11 релігійних громад Київщини, які прийняли рішення послідувати Томосу про автокефалію та увійти до помісної Православної Церкви України. Серед них були й члени Переяславської громади та Переяславщини загалом. Про це повідомляє Інформатор, почилаючись на сайт Православної Церкви України.

Епіфаній прийняв до Київської єпархії ПЦУ парафії Різдва Пресвятої Богородиці с. Велика Каратуль, св. апостола Іоана Богослова с. Гайшин, Хрестовоздвиженську парафію с. Дем’янці, парафію на честь преподобної Параскеви с. Вовчків (всі – Переяславська ТГ), парафію св. апостола Іоана Богослова с. Строкова (Студениківська ТГ). Представляли їх міський голова Переяслава Вячеслав Саулко, старости сіл громади, депутати, протоієрей Іван Бобітко.

А також прийняв парафії с. Іванків Бориспільського району, сіл Музичі, Дмитрівка, Мрія, Бобриця та Гореничі Бучанського району. Обговорив зі всіма гостями питання, пов’язані зі зміною їхньої юрисдикції, привітав у зв’язку з прийняттям цього доленосного рішення та вручив відповідні укази.

З часу повномасштабного нападу російських військ вже близько 60 громад на Київщині перейшли у безпосереднє керівництво Блаженнійшого Митрополита Епіфанія, йдеться на сайті ПЦУ.

Зазначимо, що вчора, 7 червня, релігійна громада села Мазінки Переяславської ТГ також вирішила перейти до ПЦУ. Сьогодні таке ж рішення можуть прийняти і в переяслаському мікрорайоні Борисівка.

Нагадаємо, що 19 травня на сесії міської ради депутати заборонили діяльність Української православної церкви московського патріархату на території Переяславської громади.

Нагору