ЖИТТЯ

Під час війни в Україні заборонено пересуватися маломірними суднами на водоймах

В Україні встановили заборону на пересування маломірними плавзасобами під час воєнного стану. Що належить до таких суден?

Враховуючи постійні військові дії в Україні, обласні військові адміністрації встановили заборону на пересування маломірних плавзасобів на каскаді Дніпровських водосховищ (Київське, Канівське, Кременчуцьке, Кам’янське, Дніпровське та Каховське) на весь період воєнного стану. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на Держагентство меліорації та рибного господарства України.

Водночас Державна прикордонна служба на такий же період встановила заборону пересування маломірних плавзасобів у Чорному морі, Дністровському, Будацькому лиманах, річках Дунай та Дніпро у межах Чернігівської області.

До маломірних суден належать:

  • Моторний човен. Плавзасіб, що обладнаний підвісним мотором.
  • Катер. Судно до 10 метрів в довжину, оснащений стаціонарним двигуном (до 75 к.с. або 55 кВт) або ж із підвісним мотором, але обладнаний каютою або кокпітом.
  • Моторна яхта. Плавзасіб 10-20 метрів в довжину, має стаціонарний двигун та каюти, що обладнані всім необхідним для життя на борту.
  • Вітрильна яхта. Судно, що пересувається за допомогою вітрила.
  • Вітрильно-моторна яхта – гібридний плавзасіб, здатний переміщатися як за допомогою вітрила, так і стаціонарного двигуна.

Крім того, маломірними вважаються несамохідні плавзасоби, якщо їх місткість не перевищує 80 тонн. Що стосується прогулянкових суден, то вони можуть бути віднесені до цієї категорії, якщо їхня пасажиромісткість не перевищує 12 осіб.

Нагадаємо, що 8 червня працівники ДСНС провели з містянами профілактичну бесіду щодо купання на водоймах. Чи є в Переяславі місця, призначені для відпочинку, дізнавайтесь тут. 

Нагору