ЖИТТЯ

Купальний сезон у Переяславі: де можна відпочивати та яких правил слід дотримуватися

Працівники ДСНС провели з містянами профілактичну бесіду щодо купання на водоймах. Чи є місця, призначені для відпочинку?

Сьогодні, 8 червня, рятувальники відправились до “шлюзів” на Дніпрі, де часто збираються відпочивальники. Провели профілактичну бесіду щодо безпеки відпочинку на водоймах, роздали відповідні листівки. Про це повідомляє Інформатор.

Денис Порохня, провідний фахівець організації заходів цивільного захисту Бориспільського РУ (Переяслав) ГУ ДСНС у Київській області, розповів таке:

– Наразі в Україні та Київській області зокрема дуже багато випадків загибелі громадян на воді. Батьки повинні відповідально ставитись до безпеки і слідкувати за своїми дітьми, які йдуть купатись. Ми звертаємось до громадян, щоб вони дотримувались певних правил поводження біля води:

  • не можна купатись в заборонених місцях
  • забороняється купатись в незнайомих місцях
  • не можна стрибати у воду з мостів та гідроспоруд
  • не можна заходити у воду у стані алкогольного сп’яніння
  • не можна заходити різко у воду, аби не викликати судоми

Віктор Жарко, начальник відділу з питань НС та ЦЗН міськради Переяслава, у коментарі Інформатору зазначив, що офіційно визначених пляжів для купання немає, але є популярні місця скупчення людей біля водойм: “Ці місця є зоною відпочинку, але не є пляжами. Йдеться про берег Канівського водосховища біля захисної дамби, берег Канівського водосховища біля готельно-ресторанного комплексу “Любокрай”, Лісове озеро. Але у зв’язку з воєнним станом ці місця не обстежували”.

Денис Порохня

Нагадаємо, що раніше ми розпитували батьків дітлахів, як ті реагують на війну. Дивіться у відео.

Оксана Симоненко

Відео: Дмитро Кусай

Нагору