ЖИТТЯ

Погода на 10 червня: у Переяславі буде сонячно й спекотно

У Переяславі протягом усього дня буде сонячно. Максимальна температура – 25 градусів тепла.

У п’ятницю, 10 червня, у Переяславі протягом дня буде сонячно. Вранці надворі вже буде дуже тепло – 16 градусів. Температура повітря вдень та ввечері – 25 градусів із позначкою плюс. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Швидкість вітру – 4-5 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 45 та 81 відсотком протягом доби. Тривалість дня 10 червня– 16 годин 17 хвилин. Завтра день стане на одну хвилину довшим, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 4:45, а захід – о 21:02.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1924 році – 32,1 градуса тепла, а найнижчу в 1899-му – 4,9 градуса з позначкою плюс.

Народні прикмети:

10 червня відзначають день пам’яті преподобного Микити сповідника. Святий Микита в народі вшановується як сторож гусей, тому по-простому його називають Гусятником. Це обрядове свято. Гуси з весни вимагають ретельного догляду, оскільки гусенята в цей час часто гинуть. Щоб врятувати їх від гибелі, народ і дав їм святого покровителя. У народі вважається – якщо день тихий, то урожай буде хорошим. Слідкували також за конюшиною: “Конюшина зближує листочки – до негоди”.

Нагору