ЖИТТЯ

Окупанти планували видавати жителям Київської області паспорти СРСР

Російські загарбники планували після захоплення Київської області видавати її жителям документи СРСР. Про це свідчать дані СБУ.

У разі захоплення Київської області російські окупанти планували створити тут окупаційну адміністрацію та організувати псевдореферендум для проголошення місцевої республіки. Усіх жителів хотіли взяти на облік і в обмін на українські документи примусово роздати паспорти СРСР –принаймні на перший час до видачі документів рф. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на офіційний Telegram-канал Служби безпеки України.

Військова контррозвідка СБУ виявила ворожий схрон з бланками паспортів колишнього СРСР у покинутому будинку поблизу села Макарів (Бучанський район). Такі наміри ворожих військ також підтверджує їхня поведінка на тих частинах України, які наразі тимчасово перебувають під їхньою окупацією.

Ці бланки були саме українського зразка – від імені УРСР. Причому подібна серія не вироблялася в Україні з 1990 року. Таким чином, усі виявлені бланки були завезені з рф на початку повномасштабної агресії проти нашої держави.

Нагадуємо, нещодавно стало відомо, що на Київщині чоловік здав окупантам представників тероборони. Через це вони потрапили до полону.

Фото з Telegram-каналу Служби безпеки України

Нагору