ЖИТТЯ

У Переяславі в музеї просто неба Трійцю не святкували, але прийшло чимало людей: фоторепортаж

Сьогодні в Україні відзначають Трійцю. Зазвичай у Переяславі в музеї просто неба проводять святкові заходи, але цього дня там просто прогулювались містяни. 

Сьогодні, 12 червня християни східного обряду відзначають День Святої Трійці. Він припадає на 50-й день після Воскресіння Христового або Великодня, тому його також називають П’ятидесятницею. Трійця вважається символом розквіту природи та початком нового життя та є одним із найважливіших церковних свят. Цього дня в музеї святкових заходів не проводили, у зв’язку із воєнним станом у країні. Але пропри все це туди прийшло чимало переяславців і гостей міста, щоб просто прогулятись територією та насолодитись природою. Інформатор підготував з музею невеличкий фоторепортаж.

Переяславка Марина розповіла, що завітала на свято до музею, тому що територія дуже красива: “Хочу показати своїм дітям, що є у нашому місті. Ми розуміємо, яка зараз ситуація в країні, тому ставимось із розумінням до скасування гучних заходів”.

Жителька Києва, Оксана сказала таке: “Ми тут живемо неподалік, але жодного разу не були в музеї просто неба. Але саме в Переяслав ми приїжджаємо дуже часто. В музеї нам дуже подобається, адже тут охайна територія, є на що подивитись. Я вважаю, що правильно те, що не проводять заходи, адже це наразі не доцільно”.

“Ми живемо в Переяславі і давно знаємо музей, тому вирішили прийти на свято саме сюди”, – розповіла місцева жителька Ніна.

Переселенка з Миколаївської області Олена розповіла, що вирішили сходити до музею відпочити: “На території музею просто неба сподобалось все. Красиві хатинки та природа особливо зачаровують. Є досить велика місцевість, де дітки можуть побігати та погуляти”.

Сьогодні українці відзначають Трійцю

В музеї просто неба дітям дуже подобається

Справжні друзі

Сьогодні в музей прийшло багато переяславців і гостей міста

В музеї було багато декорацій

Відвідувачі насолоджувались природою музею

Діти бавились та бігали по території музею

В музеї можна відпочити на лавках

Декоративний колодязь приваблював як дітей, так і дорослих

Гратись дітям не завадила навіть спека

Ті, хто вже побував в музеї просто неба – точно повернуться сюди ще

Нагадаємо, що 11 червня у музеї просто неба в Переяславі встановили традиційну для нашого регіону віху. Про обряди нашого краю з нагоди Зеленої неділі, дізнавайтесь тут. 

Оксана Симоненко

Фото: Дмитро Кусай

Нагору