ЖИТТЯ

На Київщині чоловік продавав зброю, поліція його знайшла: відео затримання

Житель Київщини продавав пістолети, автомати, гранатомети та іншу зброю. Його затримали правоохоронці.

14 червня оперативники Департаменту стратегічних розслідувань та слідчі Головного слідчого управління Національної поліції України затримали жителя Київщини, який незаконно продавав зброю. Спецоперація затримання проходила у три етапи. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на сайт Національної поліції України.

За результатами обшуків правоохоронці вилучили автомати, кулемет та 500 набоїв до нього, гранати, гранатомет, 1668 набоїв різного калібру, а також кошти, отримані від збуту зброї. Під час двох попередніх етапів спецоперації задокументували факти продажу зброї на загальну суму 142 тис. грн. Вартість гранат була 100 доларів США, пістолети – від 700 до 1000 доларів США, автомати – від 1200 до 1700 доларів, гранатомет можна було придбати за 500 доларів, а постріл до нього – за 250.

Наразі триває досудове розслідування, встановлюється походження вилученої зброї та особи, які також можуть бути причетні до протиправної діяльності. За цим фактом можуть відкрити кримінальне провадження за статтею 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Винуватцям загрожує позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Нагадуємо, нещодавно поліція Переяслава затримала чоловіка. Він викрав автівку, побивши водія.

Фото із сайту Національної поліції

Нагору