ЖИТТЯ

770 тисяч гривень на відбудову країни та морозиво, присвячене Україні: що позитивного було цього тижня

Суд остаточно заборонив “Партію Шарія”, а Джонсон заявив, що Україна може і повинна провести “Євробачення-2023”. А що ще позитивного трапилося за останні сім днів?

24 лютого на Україну підступно напала росія, на території нашої країни тривають бойові дії. Однак серед страшних подій є багато перемог нашого народу. Їх просто слід помічати. Інформатор згадав кілька найпозитивніших новин тижня, що минає.

Суд остаточно заборонив “Партію Шарія”

Восьмий апеляційний адміністративний суд Львова остаточно заборонив “Партію Шарія”. Він розглядав звернення, підготовлене на підставі Указу Президента, рішення РНБО та відповідного реагування СБУ на загрози національній безпеці. Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Раніше у травні в Іспанії затримали проросійського блогера Анатолія Шарія, якого СБУ підозрює у державній зраді, зокрема, у вчиненні злочинів, передбачених двома статтями Кримінального кодексу України: ст. 111 (Державна зрада), ст. 161 (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).

“На переконання слідчих СБУ, він здійснював протиправну діяльність на шкоду національній безпеці України в інформаційній сфері. Є підстави вважати, що Анатолій Шарій діяв на замовлення іноземних структур”, – йдеться в повідомленні.

Джонсон заявив, що Україна може і повинна провести “Євробачення-2023”

Прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон відреагував на заяву організаторів “Євробачення” про те, що вони ведуть переговори про проведення конкурсу у Великобританії через війну. Він заявив, що Україна може і повинна провести “Євробачення-2023”. Про це повідомили у Reuters.

Так, організатори звернулися до Великої Британії, щоб обговорити можливість проведення конкурсу там, оскільки ця країна посіла друге місце. Таку заяву організатори зробили попри те, що багаторічна традиція передбачає, що саме переможець конкурсу буде проводити його наступного року.

“Факт в тому, що вони (Україна – ред.) перемогли, і вони заслуговують на це, і я вважаю, що вони повинні провести конкурс. Я вважаю, що Київ чи будь-яке інше безпечне українське місто було б фантастичним місцем для цього. До початку пісенного конкурсу Євробачення все буде добре, і я сподіваюся, що українці його проведуть”, – заявив Борис Джонсон.

Збірна України зібрала 770 тисяч гривень від продажу квитків на відбудову країни

Збірна України зібрала 770 тисяч гривень від продажу віртуальних квитків на матчі. Виручені кошти підуть на відбудову нашої країни. Про це повідомили в Українській асоціації футболу.

“770 тисяч гривень вдалося зібрати на відбудову України завдяки продажу віртуальних квитків на матчі за участі нашої Збірної”, – йдеться у повідомленні.

Окрім неймовірної підтримки від українців, гроші також надходили з понад 35-ти країн, зокрема Австрії, Канади, США, Нідерландів, Англії, Шотландії, Кенії, Бельгії, Грузії, Польщі та інших.

“Це ще одне свідчення небайдужості світової спільноти й бажання боротися пліч-о-пліч із непереможним українським народом”, – зазначається у повідомленні.

Гроші скерують на відбудову України — відновлення інфраструктури міст, будівництво мостів, доріг, водоканалів, теплоелектростанцій, шкіл, дитячих садків. Серед тих, хто придбав квитки 1-го рівня, були розіграні футболки гравців Збірної з автографами.

В Україні після перемоги Kalush на “Євробаченні” 68 дівчаток назвали Стефанія

В Україні після перемоги Kalush Orchestra на “Євробаченні” батьки називають своїх новонароджених дівчат на честь пісні – Стефанія. Таке ім’я отримали вже 68 маленьких українок. Про це повідомили у пресслужбі Міністерства юстиції України.

“Поки весь світ наспівує рядки гурту Kalush про маму Стефанію, яка перемогла на пісенному конкурсі «Євробачення-2022», українці все частіше називають своїх діточок цим ім’ям”, – йдеться в повідомленні.

Так, з моменту перемоги України у конкурсі 68 діток отримали ім’я Стефанія.

У Латвії створили морозиво, присвячене Україні

Латвійська компанія Food Union почала випускати морозиво “Слава Україні!”. Десерт створений у кольорах державного українського прапора. Про це повідомили у пресслужбі Food Union в Facebook.

“Висловлюючи свою солідарність з українською боротьбою за свободу, ми створили спеціальне морозиво, присвячене Україні у кольорах державного прапора”, — йдеться у повідомленні.

В рецепті морозива натуральні інгредієнти — квіткові смаки: смак бузини та волошки в блакитному кольорі морозива та м’якість шафрану в жовтому кольорі.

“Це морозиво – данина мужності та волелюбності українського народу. Це нагадування усім у Латвії про те, що в Україні, як і раніше, йде страшна війна, тому ми повинні продовжувати допомагати її народу”, — розповіла генеральна директорка Food Unionу Латвії Ірена Холодна.

В компанії також повідомили, що 1 євро з кожного продажу цього морозива будуть передавати Всеукраїнській дитячій організації “Голоси дітей”. Заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк на своїй сторінці в Facebook написала, що морозиво «Слава Україні!» будуть безплатно роздавати українцям у Ризькому центрі підтримки мешканців України, у громадському центрі Common Ground та літніх точках продажу морозива Ekselence в Ризі та Юрмалі.

У Львові на аукціоні зібрали 30 тисяч євро на протези для жінок, які постраждали від обстрілів

У Львові відбувся благодійний аукціон “Руки для мами”. На якому презентували понад 30 робіт українських митців, які кожен охочий міг купити. Про це повідомили у Львівській обласній військовій адміністрації.

Головна ідея аукціону полягала у тому, щоб зібрати кошти на протези для українських матерів, які постраждали через обстріли. На ньому презентували мистецькі твори таких художників як Любомир Медвідь, Микола Шимчук, Михайло Демцю, Остап Патик, Юрко Кох, Василь Ярич, Василь Одрехівський, Вероніка Чередниченко та інших.

Зазначається, що проєкт “Руки для мами” мандрує європейськими містами — виставку вже презентували у Берліні та Відні. Там продали 11 картин і зібрали 250 тисяч гривень. Далі твори побачать у Франції, Італії та за океаном.

 Нагадаємо, що Україна вводить візовий режим для громадян рф. Це почне діяти з початку липня. 

Нагору